maanantai 19. marraskuuta 2012

Shopping


Edellisessä tekstissä mainitsinkin jo dubailaisten ykkösharrastuksen, ostoksilla käymisen. Olen vasta tutustunut hieman tähän harrastukseen. Harrastuspaikkoja on täällä erittäin paljon. Lähes joka kaupunginosalla on jonkinlainen ostoskeskus. Meidän Marina Mall markkinoi itseään pienenä paikallisena ostarina, jossa on isosta ostarista otettu hyvät puolet. Kooltaan tämä pieni paikallinen ostari tuntuu Leppävaaran Selloa jonkin verran isommalta.

Mall of the Emirates  (moe) ja Dubai Mall vaativat jo syvempää harrastuneisuutta. Aloittelijalla menee näissä helposti pää sekaisin ja turnauskestävyys on koetuksella. Itse olen lähinnä tutustunut moeen. Samalla olen voinut yhdistää ostoksiin toisen harrastuksen, liikunnan. Moen pinta-ala kun sattuu olemaan 220 000 neliömetriä. Dubai Mall on jäänyt selkeästi kakkossijalle minun kohdalla. Siellä olen vieraillut vain kerran ja silloinkin vietimme aikaa lähinnä akvaariossa. Mutta eiköhän tähänkin tule muutos vielä tämän vuoden puolella. Näissä kahdessa ostarissa on myös mahdollisuus harrastaa perinteisiä dubailaisia urheilulajeja, laskettelua (moe) ja luistelua (Dubai Mall).

Harrastukselle ei ole juurikaan aikarajoitteita. Normaalisti ostarit (ainakin isoimmat) ovat auki su-ke klo 10-22 ja to-la klo 10-00. Joinakin juhlapyhinä ostarit ovat auki koko vuorokauden. Itse olen harrastanut pisimmillään klo 23.30 saakka. Paikkana oli IKEA, joka on täällä tullut hyvinkin tutuksi.

Itsellä ostokset ovat lähinnä keskittyneet kodin tavaroihin. Henkilökohtaisia tavaroita pyrin ostamaan vasta harrastuskauden juhlahetkenä, tammi-helmikuussa olevalla Dubai Shopping Festivalilla. Teiden varsilla on mainostauluja, jotka ilmoittavat kuinka monta päivää festareiden alkuun on.

Olen huomannut, että monessa blogissa on esitelty laajasti tehtyjä ostoksia. Niinpä minäkin kunnon bloggarina laitan tähän kuvia ostoksistani. Nauttikaa kuvista, niistä ehkä huomaa kuinka hulvatonta meno täällä välillä on.

1 kommentti: