lauantai 8. joulukuuta 2012

Afrikan safari


Olemme täällä ollessa osallistuneet Afrikan safarille pari kertaa. Meidän safarilla ei tosin näe kirahvia, leijonaa ja elefanttia. Siellä näkee valkoviinin, punaviinin ja kuohuviinin. Reissua paikalliseen Alkoon kutsumme Afrikan safariksi läheisen alkoholikaupan nimen vuoksi. African and Eastern on toinen Dubaissa alkoholia myyvä yritys. Ja tylsäähän se olisi sanoa ”mennään käymään viinakaupassa”. 


Ennen kuin saavuimme Dubaihin ajattelimme, että alkoholia Dubaista saa lähinnä hotellien ravintoloista ja kaupasta ostoluvan kanssa jos ei ole muslimi. Näinhän se periaatteessa onkin. Heti ensimmäinen huomio tämän säännön kiertämisestä tuli lentokentällä tänne tullessa. Verovapaassa myymälässä lähinnä nuoret arabimiehet ostivat alkoholia, Smirnoff Ice näytti olleen suosikkituote. Tosin eiväthän herrat välttämättä olleet muslimeja, mutta jotenkin en jaksa uskoa, että kaikki paikalliseen asuun pukeutuneet nuoret miehet olisivat olleet johonkin muuhun uskontoon kuuluvia.

Periaatteessa alkoholia ei saisi käyttää kuin vain jos omistaa alkoholin ostoluvan. Käytännössä tätä ei valvota. Ongelmatilanteissa asiaan voidaan sitten puuttua. Viime viikolla oli lehdessä uutinen, että marokkolainen nainen oli saanut kuusi kuukautta vankeutta, koska hän oli räyhännyt humalassa ja joutunut tappeluun. Toisaalta toisessa lehdessä oli viime viikolla liite, miten naiset voivat juhlia ilmaisen alkoholin kera koko viikon. Eri ravintolat tarjoavat ilmaisia drinkkejä naisille eri iltoina.

Erot eri emiraattien suhtautumisessa alkoholiin on suuret. Naapuriemiraatissa Sharjahissa alkoholi on täysin kielletty. Ras al Khaimahissa alkoholin ostoon ei sen sijaan tarvitse lainkaan ostolupaa. Kyseisestä emiraatista löytyy myös kauppa, joka toimittaa alkoholia huokealla hinnalla kotiovelle saakka Dubaihin.Käsittääkseni koko maassa alkoholi on periaatteessa kielletty muslimeilta (ja käytännössä tilanne on toinen). 

Meillä safarit ovat olleet ihmettelyreissuja. Ensimmäisellä kerralla haimme tarvittavat hakemuspaperit kaupasta ja toisella kerralla palautimme ne. Varsinaista ostotoimenpidettä emme ole vielä suorittaneet, luvan saamiseenhan tarvitsee eri viranomaisten hyväksynnän, työnantajan luvan ja kasan leimoja.

Täällä tulee hieman teinimäinen fiilis alkoholin suhteen. Jos itsellä ei ole alkoholin ostolupaa, tarvitsee hakijan. Näin oli viimeksi aika monta vuotta sitten. Ja jos joku entinen oppilas tätä tekstiä lukee, te ETTE saa ostaa tai käyttää alkoholia ennen kuin olette 18 vuotta (tai riippuen kohdemaan laista). Toisaalta viina on viisasten juoma ja siten minusta ikäraja voisi olla 30 vuotta:)

Kuva safarikohteesta. Ikkunoita kaupassa ei saa olla.


5 kommenttia:

  1. Kyllähän vapaamieliset muslimit voivat juoda alkoholia, jos Allah ei näe :-) Pimeällä, sisätiloissa jne ei Allah näe.

    VastaaPoista
  2. Paikallinen laki yrittää paikata Allahin sokeuden;) Tosin sama lakihan periaatteessa kieltää kaikilta turisteilta alkoholin juonnin. Eli täällä pitäisi olla alkoholilupa ja se myönnetään vain ei-muslimi -asukkaille, mutta käytäntöhän on toinen...

    VastaaPoista
  3. Löysin, muuten, blogisi ihan sattumalta. Mieheni harkitsee parhaillaan että jatkaako keskustelua Dubain toimiston kanssa vai ei. Mietimme vakavasti, että onko se paikka meille/kannattaako lähteä/onko se taloudellisesti kannattavaa jne. Meillä on kohta 2-vuotias tytär, joten paikka arveluttaa senkin johdosta. Olemme ulkoilmaihmisiä, joten se "sisäily" arveluttaa.

    Suuria päätöksiä..

    T. Sama anonyymi

    VastaaPoista
  4. Puolentoista kuukauden perusteella suosittelen Dubaita. Täällä on omat ongelmansa (mm. byrokratia), mutta myös paljon hyvää.

    Täällä on suosittua mennä vuoristoon vaeltamaan. Esimerkiksi Hattan alue on kuulemma tähän hyvä. Itse en ole vielä käynyt, mutta tarkoitus on mennä. Ja täältä löytyy myös suomalainen vaellusopas.

    Suomalaisilla lapsiperheille tuntuu olevan täällä paljon toimintaa. Maanantaisin Suomi-koulun yhteydessä on muskari ja keskiviikkoisin ainakin täällä Marinassa on lapsikahvit. Monella tuttavalla on täällä lapsia ja en ole kuullut että elämä täällä lapsen kanssa olisi haastavaa.

    VastaaPoista
  5. Onneksi oon jo yli 18, ei tarvitse tuntea omantunnon pistoksia ;) no ei... Hyvä blogi, tätä on hauska lukea! :)

    VastaaPoista