tiistai 18. joulukuuta 2012

Suomi Dubaissa


Täällä Dubaissa törmää Suomeen ja suomalaisiin viikoittain. Tarkkaa tietoa suomalaisten määrästä ei ole saatavilla. Eri lähteiden mukaan Arabiemiraateissa asuu hieman alle 1000 suomalaista, näistä suurin osa, n. 600, asuu Dubaissa. Pysyvien asukkaiden lisäksi täällä käy n. 10 000 turistia vuodessa.

Suomalaisiin törmää yllättävissä paikoissa. Kissahoitolan toimiston rouva oli suomalainen. Kotitalomme saunassa törmäsin suomalaiseen. Talomme hississä olen törmännyt toiseen suomalaiseen. Ja kuulemma pari muutakin suomalaista talossamme asuu. Suomalaisiin turisteihin törmää Marinassa melkein viikoittain.

Itse toimin välillä suomalaisemmin täällä kuin Suomessa. Karjalanpiirakoita olen leiponut jo kolme kertaa, neljännen kerran olisi tarkoitus leipoa ylihuomenna. Perinteistä haluaa pitää kovasti kiinni (tosin jouluna olemme päättäneet tilata ruuat italialaisesta ravintolasta, en vain satu olemaan jouluruokien ystävä). Suomalaisia herkkuja pidämme suurina aarteina, joita käytetään vain juhlapäivinä. Tulisipa jo jouluaatto ja saisin avata Pandan Juhlapöydän konvehdit!

Joissakin kaupoissa myydään suomalaisia tuotteita. Marimekkoa olen täällä nähnyt. Kuulemma on myös mm. hapankorppuja ja Pandan lakuja. Afrikan Safarista saa Finlandiaa.   

Itselleni hyvin tärkeä on Suomi-koulun kirjasto. Koska minulla on arkisin aikaa, on ihana lukea kirjoja omalla äidinkielellään. Suomi-koulussa suomalaisille lapsille, tai jollakin tapaa siteet Suomeen omaaville, opetetaan suomen kieltä ja tapoja. Koulu toimii täysin vapaaehtoisvoimin maanantai-iltapäivisin. Itse aloitan Suomi-koulussa opettajana tammikuussa.

Kuvat ovat eilen olleesta Suomi-koulun joulukylästä. Joulukylään leipomani karjalanpiirakat ovat vielä kuvassa kotona odottamassa pussitusta ja lähtöä joulukylään. Oli kiva päästä joulutunnelmaan täällä aavikolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti