keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Viikon tapahtumia


Listaan viimeisen seitsemän päivän merkittävämmät tapahtumat:

Nyt näyttää kovasti siltä, että tulen voittamaan Dubain byrokratian viisumin ja paikallisen henkkarin suhteen. Taistelussa on auttanut yritys, joka hoitaa tänne muuttavien erilaisia paperisotia. Viime keskiviikkona kävin terveystarkastuksessa, jossa otettiin keuhkoröntgen ja hiv-testi. Sairaita ei tänne haluta. Illalla oli vielä sormenjälkien otto. Näiden jälkeen paperiasiat ovat edenneet vauhdilla ja kohta elelen laillisena asukkina täällä.

Jokunen viikko sitten ruttasin automme takaoven parkkihallissamme. Koska emme olleet aivan varmoja olisinko minä saanut ajaa autoa, ilmoitti aviomies poliisille ajaneensa itse autoa. Poliisi tarvittiin paikalle vakuutuksen vuoksi. Aviomies sai poliisilta sakkolapun, joka tietysti oli arabiaksi. Aviomiehen arabiankieliset työtoverit tulkkasivat lappua ja tulivat päätelmään, että sakko on joko onnettomuuspaikalta pakenemisesta (aviomies soitti poliisille kotoa, ei parkkihallista) tai liian jyrkästä oikealle kääntymisestä. Viime viikon lopulla sitten selvisi, että sakko oli vain liian jyrkästä kääntymisestä. Ihana arabian kieli. Edes kieltä puhuvat eivät aina tiedä mitä kirjoitettu teksti tarkoittaa, kun lyhyitä vokaaleita ei normaalisti kirjoiteta.

Kävimme Afrikan safarissa kyselemässä aviomiehen alkoholinostoluvan perään. Ei ollut tullut. Ystävällinen myyjä kysyi tarvitsemmeko jouluksi juotavaa ja myi omalla luvallaan meille joulupullon. Pullon kanssa kotiin kävellessä oli rikollinen olo.

Pari päivää ennen jouluaattoa meillä oli muutama suomalainen kylässä jouluglögillä. On kiva kutsua ihmisiä kylään, kun tarjottavista ei tarvitse ottaa stressiä. Kaupoista saa sangen edulliseen hintaan erilaisia makeita ja suolaisia leivonnaisia. Jos olisin itse käynyt kakkua vääntämään, olisivat raaka-aineet ja vuoka tulleet kalliimmaksi kuin valmiskakku. Karjalanpiirakat tekaisin itse, niitä ei vielä Carrefourin pojat osaa tehdä.

Joulun juhlistaminen jäi hieman vähemmälle, koska aviomies oli joulun ajan töissä. Aattoiltana tilasimme ruuat läheisesti italialaisesta. Iltaan erilaista ohjelmaa toivat pari palohälytystä, onneksi olivat aiheettomia. Palohälytyksiä meidän talossa ei ole usein, joissakin talossa aiheettomia hälytyksiä saattaa olla jopa viikoittain. Toisen hälytyksen soidessa päätimme lähteä melua pakoon ulos. Aviomies oli juuri saanut soiton Afrikan safarista ja niinpä lähdimme hakemaan alkoholin ostolupaa ja käymään ensimmäisellä virallisella alkoholin ostoreissulla. Tosin minullahan ei vielä ole lupaa, mutta ehkä ensi kuussa.

Maassa maan tavalla kuuluu vanha sanonta. Niinpä minäkin lisäsin joulun viettooni dubailaisen lisukkeen. Aviomiehen ollessa töissä joulupäivänä, kävin minä manikyyrissä laitattamassa itselleni joulukynnet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti