maanantai 28. tammikuuta 2013

Lomailua


Äitini täällä ollessa minunkin päiväni kuluivat lähinnä lomaillessa. Useana päivänä menimme aluksi ottamaan aurinkoa ja jacuzziin, jonka jälkeen saunoimme. Iltapäivällä oli aikaa muulle ohjelmalle.

Viikon aikana kävimme pakolliset ostarikierrokset. Suosikkini Ibn Battuta tuli nähtyä samoin Mall of the Emirates. Torstai-iltana kohteena oli Dubai Mall. Tarkoituksena oli nähdä Dubai Fountains, joita en ollut vielä itsekään nähnyt. Yritykseksi jäi sekin reissu, parkkipaikkaa ei löytynyt pitkän kiertelynkään jälkeen. Perjantaina päätimme mennä katsomaan suihkulähteet päivällä (vaikka tuolloin jäisi valot näkemättä). Saimme auton parkkiin ja olimme ajoissa paikalla. Mutta mitään ei tapahtunut. Jostain syystä suihkulähteet eivät olleet toiminnassa, vaikka klo 13.00 piti olla suihkulähdenäytös. Tulin lopulta siihen päätelmään, ettei minua ja Dubai Mallia ole tarkoitettu yhteen. Meidän välisessä kanssakäymisessä on ollut niin suuria ongelmia (useimmat liittyvät pysäköintiin).

Dubai Mallin ohereiden jälkeen suuntasimme vuorille Masafin perjantaimarkkinoille. Nimestään huolimatta markkinat taitavat olla joka päivä. Varsinaisista suurista markkinoista ei ole kyse. Tien E88 laidalla on kojuja, joissa myydään mm. mattoja, hedelmiä, vihanneksia, kasveja, ruukkuja, matkamuistoja ja vesileluja. Itse ostin parvekkeelle kukan ja ruukun. Hinnat olivat tinkimisen jälkeen selkeästi edullisemmat kuin Dubaissa. Samalla tuli näytettyä vuoristoa ja hieman erilaista osaa Arabiemiraateista.

Viikonloppuna kävimme mm. Souk Madinatissa. Vaikka paikka on lähinnä turisteille tehty, on se silti minusta hyvin ihastuttava. Äitini ihastui paikkaan myös kovasti. Toki vanhan Dubain soukit ovat minusta myös mukavia, mutta eri tavalla. Vanhemmissa soukeissa viehättää aidompi tunnelma, Madinatissa ihastuttaa kauniit puitteet.

Tänään olikin jo viikko vierähtänyt ja äiskä istuu parhaillaan lentokoneessa matkalla Helsinkiin. Lentokentällä olimme varanneet äidille Marhaban hopea-palvelun, joten hän sai odotella Marhaban loungessa koneen lähtöä. Oli kuulemma erittäin miellyttävä.

Kuvassa jälleen Burj Khalifa, koska kaikissa muissa kuvissa oli ihmisiä mukana. Ja noita muita kuvia oli kahdeksan kappaletta, en ole siis mikään innokas valokuvaaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti