sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Road trip


Talvi on tullut Dubaihin. Noin 20 asteen lämpö ja kova tuuli on kylmä yhdistelmä lämpöön tottuneelle. Ja nyt joku Suomen -20 asteen pakkasessa värjöttelevä toteaa, että turhasta nainen valitat. Itse en olisi vielä puoli vuotta sitten uskonut, että 20 asteen lämpö voi tuntua kylmältä, mutta näin vain on. Meillä kotona lämmitin on hurissut jo muutaman päivän ajan tuomaan helpotusta tilanteeseen.

Koska Dubaissa oli viikonloppuna kylmää (n. 22 astetta), otimme esiin Emiraattien sääennusteen ja päätimme suunnata lämpöisempään paikkaan. Kohteeksi viikonlopun päiväreissulle valikoitui Fujairah, jonne oli luvattu lähemmäs 30 astetta lämmintä. Ja samalla tulisi käytyä myös Intian valtameren puolella. Mukaan pakkasimme pyyhkeet ja uikkarit. Emme olleet hirveästi Fujairahista lukeneet, matkamme oli lähinnä Googlen kuvahaun varassa. Matkalla Fujairahiin silmiin pisti, ettei juuri missään matkan varrella olleista paikoista näkynyt naisia. Näkyi vain miehiä matkalla moskeijoihin. Perjantain keskipäivän aikaan oleva rukoushetki on käsittääkseni muslimeille tärkein ja silloin pyritään rukoilemaan moskeijassa.

Fujairahissa ihmettelimme aluksi missä on ranta ja ihmiset. Aikamme ajeltuamme löysimmekin rannan, jossa oli ihmisiä piknikillä. Paikalliset olivat pukeutuneet talvivaatteisiin ja yhdellä näimme piponkin. Jotenkin ei siihen oikein huvittanut mennä bikineissä viereen makoilemaan. Toisaalta ei se lähemmäs 30 asteen lämpö niin lämpimältä tuntunut, että olisi mieli tehnyt vaatetusta vähentää… Kavereiden kanssa olemme pohtineet, miltä Suomen kesä tuntuu, kun tämä lämpötila tuntuu kylmältä. Mutta onneksi voi mennä saunaan.

Fujairah olisi vaatinut ehkä enemmän etukäteisselvittelyä. Nyt se tuntui hiljaiselta pieneltä rantapaikalta, jossa ei juuri nähtävää ollut. Myöhemmin Fujairahia googlattuani selvisi, että siellä on loistavia sukellus-/snorklauspaikkoja. Palaamme varmasti alueelle snorklailemaan kunhan sää ja merivesi lämpenevät. Ja taitaa siellä muutakin koettavaa olla. Me vain emme niihin tällä reissulla törmänneet.

Koska pidempi pysähdys Fujairahissa tuntui turhalta, suuntasimme Ras Al Khaimatiin. Matkalla RAK:iin näimme reissun hauskimman näyn. Motarin keskellä olleessa liikenneympyrässä oli kaksi kamelia syömässä. Valitettavasti tuosta ei ole kuvaa. Kaipa kaverit sieltä kamelin röyhkeydellä sitten joskus pääsivät poiskin. Dubain tornitaloihin tottuneelle RAK oli matala. Vaikka olin pukeutunut ihan säädylliseen mekkoon (olkapäät ja polvet peitetty), ei jostain syystä tuntunut mukavalta mennä ostarille RAK:ssa. Naiset, joita parkkipaikalla näin, olivat täysin hunnutettuja. Niinpä jäi ostari käymättä. Syömässä tosin näkyi melko vapaasti pukeutuneita paikallisia. Hiuksia näkyi paljon hunnun alta ja abaya oli (minun tulkintani mukaan) muodikas ja nykyaikainen kaikkine koristeluineen ja isoine halkioineen.

Ras Al Khaimatista ajoimme kolmen muun emiraatin läpi Dubaihin. Lyhyesti: Umm Al Quwain vaikutti tyhjältä. Siellä oli suuri kosteikkoalue, jossa oli haikaroita. Ajmanissa oli jo enemmän asutusta ja Sharjah oli hyvin sekava. Liikenne Sharjahissa oli omaa luokkaansa, vaikka olemme täälläkin jonkinlaiseen kaaokseen jo tottuneet. Reissusta eniten jäi mieleen vuoret, joita oli ihanaa nähdä vuoria Dubain tasaisuuden jälkeen. Yhdistyneiden Arabiemiraattien lippu liehui myös sangen monessa paikassa.

Samalla reissulla tuli käytyä kaikissa muissa emiraateissa paitsi Abu Dhabissa. Ehkä sinnekin lähiaikoina päädymme, onhan se meitä lähimpänä.

Kuvia reissusta ei juuri tullut. Aina kun pysähdyimme, unohdin kameran autoon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti