lauantai 9. helmikuuta 2013

Minilomanen Abu Dhabissa


Viikonloppuna suuntasimme Arabiemiraattien pääkaupunkiin Abu Dhabiin. Tarkoituksena oli perjantaina käydä teemapuisto Ferrari Worldissä ja lauantaina Sheikh Zayed Grand Moskeijassa. Huoneen olimme varanneet St. Regis Saadiyat Island Resortista.

Lähdimme matkaan perjantaina aamupäivällä. Puolen tunnin ajon jälkeen matkanteko pysähtyi. Radiosta kuulimme polttoainerekan joutuneet onnettomuuteen, jonka vuoksi liikenne pysähtyi Dubain ja Abu Dhabin välillä lähes täysin. Kun nelikaistainen motari oli tukossa ja ihmisillä menohaluja, huomasimme mielenkiintoisia etenemistapoja. Nopeasti neljän virallisen kaistan viereen tuli oma viides kaistansa, joka oli osittain pientareella. Muutama meni motarin vieressä aavikollakin. Huvittavimpia olivat autot, jotka yrittivät kaistojen läpi pientareelle. Lopulta kolmen tunnin jälkeen olimme edenneet onnettomuuspaikalle. Kun Suomessa on tottunut poliisin hoitavan liikenteen ohjauksen onnettomuustilanteissa, tuntui paikallisen poliisin toiminta hieman kummalta. Poliisit ihmettelivät (edelleen) onnettomuuspaikkaa ja kaikilta kaistoilta autot punkivat itseohjautuen pientareelle ohittamaan onnettomuuspaikan. Meidänkin vuokra-Toyota selvisi pienestä off road -lenkistä hyvin, vaikkei nelivetoa ole nähnytkään.

Koska aikaa meni menomatkaan aiottua kauemmin, päätimme jättää Ferrari Worldin toiseen kertaan. Suuntasimme Abu Dhabissa suoraan hotellille. Hotellista ei voi puhua muuta kuin ylistävin superlatiivein. Aivan ihana paikka. Meidät oli siirretty tavan huoneesta valtameri-sviittiin, jossa neliöitä oli 105 ja näkymä altaalle ja merelle. Kiitos tästä muutoksesta meni aviomiehelle, joka entisessä työssään matkusti niin paljon, että sai Starwood-ketjun platinakortin. Silloin matkatyöaikana tuo matkustelu ei tuntunut niin kivalta, nyt kylläkin. Valitettavasti kortti vanhenee parin viikon päästä. Erityisen maininnan hotellista saa allasalueet, jotka olivat erinomaiset. Erikseen oli lastenallas, perheallasalue ja aikuisten allasalue. Myös henkilökunta oli erittäin ystävällistä. Tätä hotellia voin todella suositella.

Hotellilta lähdimme ajamaan Abu Dhabin läpi moskeijalle. Pienen automatkan perusteella voinen todeta, että Abu Dhabi vaikutti Dubaita vihreämmältä kaupungilta.

Moskeijaan mentäessä oli oltava ”säädylliset” vaatteet päällä. Lisäksi sisällä naisilla piti olla huivi ja abaya (naisten pitkä musta kaapu), joita sai lainata moskeijasta. Pettymyksekseni en saanut lainaksi oikeaa abayaa, vaan Punahilkan nuttua muistuttavan vaatekappaleen. Päättelimme, että henkilöt, joilla oli pitkät housut tai hame, saivat nämä lyhyemmät nutut ja varsinaiset abayat annettiin lyhyemmät vaatteet omaaville. Tai sitten ne lainattiin vain periaatteella mikä virkailijan käteen sattui tulemaan. Itse moskeija oli erittäin kaunis sekä sisältä että ulkoa. Valitettavasti sisällä pääsi vain miehille tarkoitettuun suureen rukoushuoneeseen.

Olen joskus saanut palautetta, että pitäisi olla kuvia aviomiehestä ja minusta. Nyt laitan kuvan minusta. Minä olen moskeijasta poistuessa se, jonka mustan nutun alla vilkkuu sinikukkainen mekko. 
3 kommenttia:

 1. Hei!

  Jos vertaat Dubaita ja Abu Dhabia keskenään niin kumpi olisi mukavampi paikka lomanviettoon? Jos on lomalla Dubaissa niin ehtiikö Abu Dhabissa käydä päivämatkalla esim. taxilla ja paljonko matka maksaa? Ps. Marinan ympärillähän kiertää kiva "kävelytie", minkä varrella on ruokaravintoloita. Oletteko käyneet niitä kokeilemassa ja mikä on hintataso?
  Nimin. Dubaihin ihastuneet

  VastaaPoista
 2. Omat kokemukseni Abu Dhabista ovat melko vähäiset, mutta tuntuu rauhallisemmalta kuin Dubai. Miehen paikalliset työkaverit kertoivat, että Abu Dhabissa huomautetaan helpommin pukeutumisesta. Täällä Marinassa pukeutuminen on melko vapaata. Jostain luin, että taksin voi saada päiväksi käyttöönsä 500 dirhamilla. Mutta hinta pitää aina sopia etukäteen. Bussi Dubaista Abu Dhabiin maksaa n. 20 aed. Taksimatka Abu Dhabiin kestää reilu tunnin. Tekstissäni Makunautintoja mainitut ravintolat ovat pääsääntöisesti Marina Walkilta. Halvimmillaan on ruoka maksanut n. 30aed.

  VastaaPoista
 3. On teillä ollut vähän seikkailua..., mutta matka taisi mennä ihan hyvin... ;)

  VastaaPoista