maanantai 25. helmikuuta 2013

Töissä Dubaissa


Työskentely Dubaissa tuo monenlaisia mielikuvia ihmisille. Olen huomannut, että osa ajattelee rahaa tulevan vaikka kuinka paljon, aivan sama mitä tekee. Osa ajattelee, että töissä käydään muutama tunti päivässä hengaamassa ja loppuaika vietetään rannalla palmun alla. Osa kuvittelee, että kaikki pukeutuvat kaapuihin.

Aviomiehen töissä suurin ero Suomeen verrattuna on työtuntien määrässä. Ei aviomies Suomessakaan tehnyt 40-tuntista työviikkoa, mutta täällä työtunnit ovat menneet uusiin ulottuvuuksiin. Töitä tehdään ja paljon. Minusta välillä aivan liikaa. Onneksi 65-tuntisia työviikkoja ei ole aina, joskus tunnit jäävät jopa alle 60. Ja mitä toisilta suomalaisilta kuulee, niin sama meno on muillakin työpaikoilla.

Aviomiehen työpaikalla miehillä pitää olla puku tai paikallinen perinnevaate. Naisilla normaalit länsimaiset vaatteet tai abayat. Minihametta ei kuitenkaan suvaita. Perinnevaatteita pitävät vain arabit.

Dubai on aikamoinen kulttuurien sulatusuuni. Tämä näkyy tietysti myös työpaikalla. Tällöin tulee uusia näkökantoja, mutta myös uudenlaisia haasteita. Vaikka täällä tällä hetkellä on käynnissä emiratisointi -ohjelma, jossa firmojen, jotka palkkaavat ulkomaalaisia, pitää palkata myös paikallisia, ei kaikilla työpaikoilla kuitenkaan paikallisia näy. Erot työkulttuurissa ovat kuulemma olleet liian suuret. Kärjistäen, rikkaat arabit ovat tottuneet että muut tekevät työt.

Palkkataso vaihtelee suuresti. Palkkaan vaikuttavat omat neuvottelukyvyt ja kansallisuus. Ja vaikka palkka täällä saattaa tuntua hyvin suurelta, pitää muistaa, ettei eläkettä kerry. Täällä on myös monia pakollisia veronkaltaisia maksuja, joten rahareikiä on viranomaisten taholtakin vaikka tuloveroa ei maksetakaan.

Töitä tuntuu täällä tällä hetkellä olevan tarjolla. Tosin työolot, -ajat ja palkka eivät aina ole suomalaisen mieleen. 

1 kommentti:

  1. Olin siellä itsekin muutaman vuoden. Oikeastaan olin ihan liian kauan näin jälkikäteen ajatellen. Elämä oli kovin vaikeaa, kun rahat aina loppu. Ei todellakaan mitään sellaista slämää mitä turstit viettävät. Pitkiä työpäiviä huonoa kohtelua monelta taholta ja palkka aivan surkea, kun sillä ei edes elänyt. Nyt Suomessa - tunnen eläväni kuin prinsessa! Miettikää tarkkaan sinne lähtijät!!

    VastaaPoista