keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Alkoholi Dubaissa, pukeutuminen Dubaissa, vieraana Dubaissa


Otsikon sanaparit ovat kaikki Google-hakuja joiden kautta blogiini on päädytty. Toki on ollut muitakin. Mutta ”parvekekalusteet Ikea”, ”Pöytävuoret Afrikka” ja ”abra-veneet” ovat asioita joihin en nyt tässä aio puuttua. Tai abroista voi sen verran sanoa, että Creekissä pääsee helposti lahden yli abralla vain yhden dirhamin hintaan.

Alkoholista täällä olen jo aiemmin kirjoitellut. Tietoa ja tarinoita alkoholista ja sen ostamisesta on vaikka kuinka paljon. Kuten Dubaissa yleensä, jossain sanotaan yhtä ja toisessa paikassa toista. Mutta tiivistettynä (kokemuspohjalta) alkoholia voi täällä ostaa alkoholiliikkeestä, jos on lupa. Lupaa anotaan esim. African Eastern–liikkeestä ja siinä pitää olla sponsorin hyväksyntä.  Hotellien ravintoloista alkoholia yleensä saa, eikä siihen tarvitse erillistä lupaa. Ras Al Khaimah-emiraatissa ei lupaa tarvita ja siellä sijaitsevasta Centaurus nettiliikkeestä voi alkoholia tilata ja liike toimittaa tuotteet kotia. Tarinoita poliisin kotiratsioista kuulee joskus, joten jokainen sitten päättää itse ottaako riskin tilata alkoholia ilman lupaa. (Dubaissa liikkuu paljon erilaisia tarinoita. Siinä sitten itse miettii kuinka totta tarina on).

Pukeutuminen vaihtelee Dubain eri alueilla. Täällä Marinassa pukeutuminen on melko vapaata. Joskus kyllä itsekin huomaan hämmästeleväni jonkun turistin hyvin avonaista pukeutumista. Rintojen antelias esille tuominen, navan näkyminen ja lyhyttäkin lyhyempi hame ei ehkä ole tänne oikeat vaatteet, ainakaan päiväsaikaan. Tietyillä alueilla pukeutumiseen on syytä kiinnittää enemmän huomiota. Vanhaan Dubaihin lähdettäessä valitsen yleensä vaatteet, jotka peittävät olkapäät ja polvet (ja tietty kaiken siltä väliltä). Yhden tapauksen tiedän, jossa kauppakeskuksessa (MOE) tultiin suomalaiselle sanomaan, että paita on liian avoin.

Vieraana Dubaissa haun tehnyt taisi todennäköisesti etsiä tietoa vierailusta paikallisten luokse. Mutta kommentoin asiaa täällä asuvan suomalaisen näkökulmasta (ja nämä eivät ole vihjailuja meillä käyneille ihmisille kuinka meillä olisi pitänyt olla, meillä on vieraillut erittäin kivoja vieraita). Me täällä Dubaissa elämme normaalia arkea. Osa käy töissä, osa koulussa ja osalla on muuta tekemistä. Jokaisen vieraan kanssa ei voi jokaista minuuttia viettää. Vieraita käy usein talven aikana useampikin porukka, joten jokaisen kanssa lomapäivien ottaminen on mahdotonta. Parhaimmillaan (tai tässä tapauksessa jo minun mielestä pahimmillaan) olen kuullut vieraita talven aikana olleen perheessä 17 viikon ajan. Nyt jokainen voi sitten miettiä miltä itsestä tuntuisi kestitä vieraita tuon ajan. Toki jollain on anoppi tai äiti koko kevään, mutta nyt en heitä laske. Noilla vierailla tarkoitin viikon tai kahden välein vaihtuvia vieraita. Kun tulet lomailemaan sukulaisille tai kavereille tänne, muista että tulet keskelle heidän arkielämää. Jos haluat joka aamu mahtavan aamiaisen ja huonepalvelun, mene hotelliin.

Myös ”elämä Dubaissa” sanoilla on blogiini päädytty. Tiivistettynä: alkuhankaluuksien jälkeen elämä rullaa tavallaan. Elämä on helppoa, kunhan hyväksyy, että asiat hoituvat ajallaan (ja siinä ajassa voi mennä pitkäkin aika).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti