torstai 4. huhtikuuta 2013

Entten tentten ensi vuosi


Kuten jo aiemmin on tullut ilmi, olen tämän lukuvuoden vuorotteluvapaalla. Nyt kesälomien lähestyessä on ollut aika tehdä päätöksiä ensi lukuvuoden suhteen.

Eniten ensi vuoden (opettajan vuosi on elokuusta heinäkuuhun) suunnitelmiin on vaikuttanut aviomiehen työ. Jos ei miehellä ole täällä töitä, emme me Dubaissa asustele. Tänne tullessa aviomiehellä oli vuoden sopimus paikalliseen firmaan. Vaikkei vuosi hänen kohdallaan ole ohi, on töistä lupailtu jatkoa. Ja jos sopimusta ei jostain syystä jatketa, niin eiköhän hän löydä uuden työpaikan täältä. En jaksa asiaa enää miettiä, muutama kuukausi sitten meinasin saada asian tiimoilta harmaita hiuksia. Ja nykyinen sopimushan loppuu vasta lokakuun lopulla.

Syy harmaisiin hiuksiin oli päätöstemme aikataulut. Minun piti päättää nyt haenko virkavapaata ensi lukuvuodeksi, aviomiehellä selvinnee jatko täysin vasta syksyllä (niin, onhan se työpaikka luvattu, mutta ei ole paperilla sovittu jonkin hallinnollisen syyn takia). No, nyt hain virkavapaata ja olen samalla aloittanut töiden etsinnän. Mahdollisuuksia tuntuu olevan monenlaisia, saa nähdä minne päädyn.

Mutta täällä nyt sitten olemme ensi talven. Vajaa vuosi täällä kaikkine byrokratiahässäköiden jälkeen olisi tuntunut kyllä liian lyhyeltä ajalta. Ja kyllä tänne alkaa olla kotiutunutkin. Luin taas kerran ”ettei Dubaissa ole muuta tekemistä kuin meri ja ostokset”. Alkoi kyllä sapettamaan Dubain ja sen asukkaiden puolesta. Asuuko täällä muka reilu puolitoista miljoonaa tolloa, jotka vain käyvät meressä ja shoppailevat? Ehkäpä tännekin on keksitty kaikenlaista tekemistä. Ja kaikkea ei ole tarvinnut keksiä. Vuoret ja vaellusmahdollisuudet ovat lähellä. Joskus haluan mennä aavikolle grillaamaan omalla porukalla (en leiriin kuten viime perjantaina). Ja onhan se meri aivan mahtava kaikkine mahdollisuuksineen. Tarkoitus olisi mennä joskus snorklailemaan ja moikkaamaan delfiinejä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti