maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hevoskisat, aavikkoa, korkea rakennus ja oma auto


Otsikossa on tiivistettynä viimeisen Turistin loppuviikon ohjelma. Tai Turisti ei tuosta viimeisestä osiosta tainnut niin innostua kuin minä saatikka aviomies, mutta oman auton hankkiminenkin mahtui myös viikon tapahtumiin.

Torstai-iltana suuntasimme Jumeirah Beach Residencen kävelykadulle, the Walkille. The Walk sijaitsee noin 10 minuutin kävelyn päässä meiltä. Turisti oli jostain lukenut, että tämä kannattaa kokea, niinpä menimme iltapalalle the Walkille. (Meilllä tässä vieressä on Marina Walk, joka on mielestäni kivempi. Mutta the Walkilla voi seurata arabiteinien ilta-ajoa Maserateillaan, Marina Walkille autot eivät pääse). Mennessämme JBR:n puolelle ihmettelimme poliisien suurta määrää sekä lipuilla varustettuja autoja. Lipuista päättelimme, että kyseessä oli hevoskauden päätapahtuman, Meydan Horse Racen, avajaistapahtuma. Iltapalaa syödessämme alkoi kuulua säkkipillin soittoa. Pian kadulla taivalsi paikallinen säkkipilliyhtye hevospoliisien saattelemana. Oli hauskaa nähdä vaihteeksi jotain paikallista. (Aviomies varmisti tämän töistä. Kyllä, säkkipillit kuuluvat Arabiemiraatteihin). Syömästä lähdettyämme kävelimme avajaispaikan ohitse. Ja juuri silloin sattui tulemaan hieno ilotulitus. Lisää autoja ajoi juhlallisuuksiin ja me ihmettelimme menoa. Päätinkin, että ensi vuonna suuntaamme varsinaisiin hevoskisoihin, vaikkemme mitään hevosista ymmärräkään.

Perjantaiksi olimme varanneet illallisen aavikolla yahootourism.com:in kautta. Pienten häsellysten jälkeen (”ei teillä ole varausta”) pääsimme lopulta matkaan. Yllätykseksemme iltaan kuului myös aavikkosafari. Minä, jolle Linnanmäen kahvikuppikarusellikin on hurja laite, en tuosta osiosta välittänyt. Turisti näytti olevan innoissaan. Mutta onneksi safari kesti vain parikymmentä minuuttia kunnes päädyimme aavikkoleirille. Leirillä hintaan kuului kameliratsastusta, hennatatuointia naisille, shishan (vesipiipun) polttelua, kuvaussessio paikallisissa vaatteissa (tosin aviomies kuvasi) sekä tietty illallinen vatsatanssi- ja dervissi-esityksineen (aviomiehen työpaikan paikallisten mukaan nämä osiot eivät ole paikallisia, ovat kuulemma Egyptin suunnalta). Lisähinnasta olisi voinut ajaa mönkijällä sekä hiekkalautailla (tai mikä lie onkaan oikea termi sandboard sanalle). Paikassa oli myös baari, josta pystyi ostamaan alkoholia. Ilta oli hauska, ruoka oli ok ja hinta oli mielestäni sangen kohtuullinen, 130aed (26e kotoa haettuna). Viinipullon hinta oli 150aed (30e) ja lisäksi otimme ruuan pöytiin kannettuna 100aed (20e. Tämä oli ehdoton, ei tarvinnut jonottaa lainkaan).

Lauantai-iltana suuntasimme Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan rakennukseen. Burj Khalifassa on näköalapaikka jonne liput etukäteen ostettuna maksaa 125aed (25e) ja paikan päältä 400aed (80e). Meillä oli kuitenkin varaus Atmosphere-ravintolaan, joten emme sisäänpääsyä maksaneet. Ravintolassa miehen pitää käyttää tietty summa rahaa. Summat löytyvät ravintolan nettisivuilta, kuten myös pukeutumissäännöt. Meillä oli pöytä varattuna loungesta, joten aviomiehen piti käyttää 200aed (40e). Seurueen naisille (eli Turistille ja minulle) ei tälläistä summaa ollut, oletuksena taisi olla, että seurueen mies tarjoaa. Etukäteen ajattelin, että tuolla summalla saa korkeintaan vesipullon. Mutta yllätys olikin positiivinen, kun saimme drinkkilistat käteemme. Itse päädyin Metropolitan drinkkiin, joka maksoi 70aed (14e). Ja drinksun jälkeen maistui vielä valkoviini, joka maksoi saman verran. Aviomiehen olut maksoi 50aed (10e). Listalta löytyi myös kultaa sisältävä drinksu ja shamppanjaakin oli monenlaista. Nämä kuitenkin jätimme toiseen kertaan. Mutta maisemat 122. kerroksesta (428 metristä) olivat hassut. Tuntui kuin olisi ollut pienoismallin ympäröimänä.

Ja sitten se asia, joka on täyttänyt aviomiehen pään tämän viikon ajan. Kaverimme soitti viime sunnuntaina, että sopiva Volvo olisi kaupan. Niinpä suuntasimme autokauppaan ja ostimme auton, jota emme alun perin olleet ajatelleet. Auton saimme toissapäivänä, joten vuokra-Toyota sai lähteä. Tähän aiheeseen palaan myöhemmin. En jaksa enää tässä yhteydessä kirjoitella autoveroista ja autojen hinnoista. Ja myönnettäköön, etten jaksa enää yhtään autojuttua. Mutta aviomies on onnellinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti