tiistai 16. huhtikuuta 2013

Maanjäristys


Täällä on viikon aikana maa järissyt pariin kertaan. Järistysten keskukset ovat olleet jossain Iranissa, meille on onneksi jäänyt vain rippeet.

Viime viikolla maanjäristyksen aikana ajelin autolla ja en koko järistystä edes huomannut. Aviomieskään ei ollut töissä järistystä tuntenut. Tämän päivän järistyksen aikana imuroin kotona, enkä taaskaan havainnut mitään. Hieman ihmettelin miksi parvekkeen ovi natisee. Syy natinaan selvisi, kun aviomies soitti töistä ja kertoi maanjäristyksestä. Tällä kertaa järistys oli niin kova, että heidät oli evakuoitu ulos. Vähän soiton jälkeen myös meidän talossa tuli evakuointikäsky. Ei muuta kuin kengät jalkaan ja kipittämään rappusia pitkin 43 kerrosta alas. Kerroksen 42 kohdalla huomasin, etteivät sandaalit ole parhaimmat kengät nopeaan poistumiseen. Kerroksen 30 kohdalla rappuset alkoivat vilistä silmissä ja askelta oli hidastettava. Kerroksen 25 kohdalla totesin, että hissi toimii, joten kaikkien evakuointisääntöjen vastaisesti menin hissiin. Moni muu oli valinnut saman poistumistien. Ulkona sitten ensimmäisenä kauemmaksi talosta ja jäätelön ostoon. Sen jälkeen läheisen hotellin terassille rauhoittavalle valkoviinille, jonne myös aviomies saapui, kun työpäivä päättyi järistykseen. Toivottavasti jälkijäristyksiä ei tule.

Korkeanpaikankammoisena ilmoitin asuntomme nähdessäni, ettei pelota lainkaan. Seinät ovat paksut. Nyt maanjäristyksen ja muutaman (turhan) palohälytyksen jälkeen voinen todeta, että kun vuokrasopimuksemme marraskuun alussa päättyy, niin me muutamme huomattavasti matalammalle. Eihän se pelota asunnossamme normaalisti, mutta hälytyksen tullessa ei kyllä naurata kipittää 43. kerrosta alas. Ainakaan sandaaleissa. 

2 kommenttia:

  1. Maanjäristykset kökköjä - onneksi ei käynyt pahemmin! Mites kisut reagoi?

    VastaaPoista
  2. Kissojen huomio meni täysin suuren vihollisen imurin välttelyyn. Eivät tainneet järistystä juuri huomata.

    VastaaPoista