lauantai 20. huhtikuuta 2013

METALLICAAAAA!


Jokunen kuukausi sitten kirjoitin kaipaavani täällä mm. metallimusiikkia. Nyt tuo puute saatiin kerralla paikattua, kun mielestäni maailman paras bändi tuli Abu Dhabiin keikalle.

Keikka oli Du areenalla Yas islandilla. Olimme varanneet huoneen Crowne Plaza hotellista areenan läheltä. Olimme aluksi ajatelleet menevämme ennen keikkaa lähellä sijaitsevaan Ferrari Worldiin tai vesipuistoon. Lopulta päädyimme kuitenkin hotellin altaalle, koska ajattelimme kerätä voimia iltaa varten. Tämä osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Allas oli täynnä muitakin keikalle tulleita ihmisiä (tämän pystyi päättelemään bändipaidoista). Oli mukavaa lötkötellä vedessä ja siemailla virkistäviä juomia. Teimme myös havaintoja kanssaihmisistä. Monella miehellä oli hyvin lyhyet hiukset. Tarkempi katselu paljasti, että ei Metallican fanit (kaikki) mitään nuorta porukkaa ole. Lyhyillä hiuksilla piilotettiin karkaavaa hiusrajaa sekä päälaen kaljua. Aviomiehen sanoin, allas oli täynnä kaljuuntuvia ja kaljoittuvia ihmisiä.

Keikkapaikalla huomio kiinnittyi ensimmäisenä nurmikkoon. Oli pakko ottaa kengät pois jalasta ja tuntea ruoho varpaiden alla. Kun varpaat ovat muutaman kuukauden ajan tunteneet lähinnä hiekkaa, ruoho tuntui ihanalta. Ruohon ihmettelystä selvittyämme kiinnittyi huomio myyntipisteisiin. Myynnissä oli alkoholia. Ostajan piti olla 21-vuotias, mutta juoman sai nauttia missä tahansa. Ja olipa vielä tarjous neljä kaljaa alennuksella. Abu Dhabinhan piti olla Dubaita vanhoillisempi paikka! Huolimatta helposta alkoholin saannista, ei paikalla näkynyt kuin kaksi selkeästi päihtynyttä henkilöä (jotka eivät olleet aviomies ja minä). Muutenkin kentällä oli kivasti tilaa, suht lähelläkin lavaa pystyi istumaan ruohikolla, kun siltä tuntui.

Ja mitä tulee itse keikkaan, se oli huikea. Fiilis oli hyvä, bändi soitti hyvän setin ja lämpöä oli sopivasti 30 asteen tietämillä. Oli kyllä yksi parhaista Metallican keikoista, jossa minä olen ollut. Olen vieläkin aivan fiiliksissä (tosin kyllä myös sangen väsynyt). Mosh mosh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti