maanantai 27. toukokuuta 2013

Desert Park, Sharjah


Dubain vieressä olevat emiirikunnat ovat Abu Dhabi ja Sharjah. Sharjah on jäänyt meillä vähemmälle tutustumiselle. Sen kerran kun siellä on ajellut, on ihmisiä ollut julmetusti liikkeellä eikä paikka ole houkutellut. Sharjah on myös vanhoillisempi, esim. alkoholia ei saa edes hotelleista.

Viikonloppuna automme kuitenkin suuntasi Sharjahiin. Olimme kuulleet kehuja Sharjahin museoista, joten suuntasimme Desert Parkiin. Desert Parkista löytyy Arabia´s Wildlife Centre, Sharjah Natural History Museum ja Children´s Farm. Vierestä löytyi myös Sharjah Monument, korkea rakennelma keskellä erämaata Sharjahin ponnisteluista arabialaisen kulttuurin vaalimisen puolesta.

Sisäänpääsy Desert Parkiin oli aikuiselta 15aed (3e). Menimme ensimmäisenä katsomaan Arabian niemimaalla asuvia eläimiä. Liskot ja käärmeet eivät olleet suosikkejani, mutta onneksi oli nähtävillä myös paljon muitakin eläimiä. Tilat eläimillä olivat ihan hyvät, joten ei tehnyt senkään puolesta pahaa katsella niemimaan ihmeellisyyksiä. Paikka oli sangen positiivinen kokemus. Erittäin miellyttävä kohde varsinkin näin kuumemmalla, ihmiset olivat ilmastoidussa sisätilassa ja eläimet joko terraarioissa, sisäaitauksissa tai ulkona.

Seuraavaksi jatkoimme luonnontieteelliseen museoon. Museossa kerrottiin maailman synnystä sekä eri eläinten ja kasvien sopeutumista elämään Arabian niemimaalla. Kertomuksien lisäksi oli myös toiminnallisia pisteitä. Itse en enää oikein jaksanut keskittyä jurakauden kiviin, joten tämä toiminnalliset osiot olivat kyllä kivaa vaihtelua. Tämäkin museo oli sangen positiivinen kokemus.

Henkilökunta oli pääsääntöisesti hyvin ystävällistä ja hymyileväisiä. Yksi paikallinen töissä ollut rouva kyllä ilmaisi mielipiteensä vaatteestani. Rouva oli töissä museon myymälässä ja kun saavuin paikalle, katsoi hän minua paheksuvasti päästä varpaisiin ja aloitti kovan arabiankielisen puheen toiselle myyjälle. Toinen myyjä vain toivotti meidät tervetulleeksi eikä kommentoinut mitään. Olin tietoisesti valinnut olkapäät ja polvet peittävän mekon, mutta ensi kerralla taidan laittaa vielä jotain peittävämpää Sharjahin museoihin tutustuessa. 

Kuvat ovat aika tylsiä, koska sisällä museoissa ei saanut kuvata (ei sen vuoksi, että kuvaaja olisi jotenkin lahjaton valokuvauksen suhteen ja kamerana toimii edelleen kännykkä, kun oikea kamera sattui muutama kuukausi sitten hajoamaan).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti