lauantai 18. toukokuuta 2013

Snorklaamassa Fujairahissa


Eilinen päivä meni kaloja katsellessa Arabiemiraattien Omaninlahden puolella Fujairahissa. Hiukan snorklaaman lähtö epäilytti, kun säätiedotuksessa luvattiin Fujairahiin +47. Lopulta päädyimme kuitenkin matkaan ja lämpöäkin oli paikan päällä vain 44 astetta.

Otimme kohteeksi Snoopy Islandin. Saaren lähellä on julkinen ranta, josta olisi vielä jaksanut saarelle uida. Me päätimme kuitenkin ostaa päivän rantaliput Sandy Beach Hotelliin (75aed, 15e), jotta pääsisimme snorklauksen jälkeen suihkuun. Samalla saisi nauttia myös hotellin muista palveluista. Hotelli oli hieman epäsiisti, mutta ajoi asiansa: pääsimme suihkuun ja saimme rantabaarista syötävää ja juotavaa.

Olimme ajatelleet, että jos paikalla ei näy ketään muuta, emme mekään kuumuuden takia mereen mene. Mitä vielä, meri ja ranta olivat melko täynnä ihmisiä. Kuulemma venäläiset matkanjärjestäjät tekevät päiväreissuja hotellille. Venäjä olikin yleisin puhuttu kieli. Kuumuus tuntui lähinnä kun aurinkorasvaa laittoi. Hikiseen ihoon ei rasva oikein tartu. Myös hiekka oli niin polttavaa, että ilman kenkiä ei siinä pystynyt kävelemään.

Snorklauksen antina oli muutama hauskan näköinen pallokala, papukaijakaloja, värikkäitä pikkukaloja ja pohjaan helposti maastoutuvia tylsähkön värisiä kaloja. Huikeasta lajitunnistuksesta voi päätellä, etten ole biologian opettaja.

Takaisin Dubaihin ajoimme välillä pienempää tietä (=yksi kaista kumpaankin suuntaan) pitkin. Tällä tiellä oli myös paljon rekkoja, joten kovin lujaa siinä ei saanut ajaa. Jossain vaiheessa aviomies ilmoitti, että taitaa meidän sheikki ajaa ohi. Auton rekisterinumero kun oli Dubai 1. Ja sheikkihän siinä oli. Lasit eivät olleet tummat, joten sheikin tunnisti hyvin. (Hänen kuvaansa ei voi Dubaissa välttää. Lähes joka paikassa ja tien varrella on sheikki Mohammedin kuva, joten tunnistus onnistui helposti). Todennäköisesti tämä jää sheikin ja meidän ainokaiseksi kohtaamiseksi. Mutta ainakin voin sanoa nähneeni henkilön, joka on mahdollistanut Dubain kasvun. Ja ideoinut Dubaihin maailman hienoimpia asioita. Ja tehnyt vaikka mitä upeaa lehtien mukaan.

Viimeisessä kuvassa lämpötila oli ehtinyt jo laskea miellyttävään 43 asteeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti