lauantai 1. kesäkuuta 2013

Huh hellettä

Täällä lämpötilat alkavat pikkuhiljaa kivuta siihen pisteeseen, ettei ulkona tee juuri mieli olla. Toki päivittäiset erot ovat suuria. Kuuden asteen ero 34 asteen ja 40 asteen välillä on merkittävä.

Kävelylenkille ulos ei enää mieli halaja. En kuitenkaan vielä ole liittynyt Mall Walkers –ryhmään, jossa ryhmän kanssa voisi harrastaa kävelyä ilmastoidussa ostarissa. Toki ulkona voi vielä olla, ettei hiki puske heti päälle. Tosin on päiviä, jolloin ilmankosteus on niin korkea, että pelkkä paikallaan seisominen hikoiluttaa.

Onneksi uimapaikka on vain hissimatkan päässä. Uimassa tuleekin nykyään käytyä monta kertaa viikossa. Aamupäivällä altaallemme paistaa aurinko, puolen päivän jälkeen voi altaalla nauttia varjosta. En aiemmin ymmärtänyt mitä järkeä on laittaa allas osittain varjon puolelle, mutta nyt ymmärrän kyllä.

Aiemmin en myöskään ymmärtänyt, mitä järkeä on autojen ilmastoiduissa penkeissä. Nyt olen keksinyt niidenkin hyödyn. Jos auto pitää jättää auringonpaisteeseen parkkiin, ei lähteminen heti onnistu, kun ratti on niin kuuma. Tämä siitäkin huolimatta, että olisin laittanut aurinkoesteet ikkunaan.

Mutta on täällä jotain kylmääkin. Asuntojen lattiat ovat usein laattalattioita. Näin myös meillä. Lattia on välillä jopa niin kylmä, että iltaisin vedän villasukat jalkaan, vaikka ulkona olisikin yli 30 astetta lämmintä.


Kuvat ovat meidän altaalta. Toinen meistä on viettänyt talven aikana enemmän sisätiloissa ja toinen tykkää olla ulkona. Aviomiehen jalkapohjat kuvan vasemmassa laidassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti