keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Tehdään heti tekstin alkuun selväksi: en ole uusavuton. Osaan kyllä tehdä ruokaa ja pidänkin ruuan tekemisestä. Täällä vain tuo kokkailupuoli on jäänyt vähemmälle.

Miksi en sitten kokkaile? Ehkäpä suurimpana syynä on, että kotiin tuodaan vaikka minkälaista ruokaa edulliseen hintaan. Kaupassa ruokapakkaukset ovat järkyttävän kokoisia ja siten eivät passeleita meidän kahden hengen talouteen. Nytkin jokunen ruokatarvike, jotka ostin ennen joulua, pitäisi heittää kaapista puolityhjinä pois. Tietty voisi tehdä ruokaa, jossa juuri noita tarvikkeita tarvittaisiin, mutta samankaltaista ruokaa ei tee mieli syödä joka viikko. (Ja nyt tuo perustelu alkaa jo minunkin korvissa kuulostamaan hassulta…).

Toinen syy on onneton keittiömme. Uuni lämpenee maksimissaan 150 asteeseen. Muutaman kerran tuossa karjalanpiirakoita paistaneena voinen todeta, että ruuanlaittokin on välineurheilua. Ja koska meillä ei ole tiskikonetta ja ruuanlaitosta tulee tiskiä… ja, ja, ja…

Olen siis antanut periksi ruuanlaiton suhteen ja päättänyt tukea täysillä paikallista yritystoimintaa. Harmi, ettei täällä jaeta mitään asiakaspalkintoja, kerrankin meillä olisi hyvät mahdollisuudet voittaa.

Muutos ruokavalioon tulee reilu viikon päästä, jolloin Suomen suvi kutsuu. Ruokaa Suomen kotiimme toimittaa vain PizzaTaxi ja se ei nyt pidemmän päälle houkuta. Mutta on kyllä ihana päästä grillaamaan. Toivottavasti aurinko jatkaa esiintymistään myös keskikesällä ja grillaaminen sekä terassilla syöminen onnistuvat.


Mitäpä sitä tänään siis söisi? Alla olevat keittokirjan sivut ovat apuna tätä suurta kysymystä pohtiessani. Mutta ainakin tiedän mitä armas aviomies syö. Toissailtana ruokaa tilatessani puhelun toisessa päässä ollut henkilö kuuli tilaukseni väärin ja toi aviomiehen ruuan kolmikertaisena. Ostin kaikki ruuat, kun ajattelin, että säilyvät hyvin pakkasessa. Niinpä aviomies syö monena iltana paistettua riisiä vihanneksilla ja kanalla (itse olen kasvissyöjä, joten jää tuo herkku nyt kokematta).

Tässä korkelaatuisessa ja selkeässä kuvassa on vain osa keittokirjastani, valikoima ei ole läheskään näin suppea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti