maanantai 10. kesäkuuta 2013

Moraalinvartija

Kuka ihmettelee muiden niukkoja vaatteita? Kuka hämmästelee umpikännissä olevaa henkilöä? Kuka nostelee kulmia, kun näkee parin halailevan? Kuka meinaa pyörtyä, kun näkee parin suutelevan? Kuka on tämä moraalinvartija?

Oikea vastaus kysymyksiin on: minä.

Kun on tottunut pukeutumaan (yleensä) (lähes) polvet ja olkapäät peittäviin pukuihin ja nauttimaan alkoholia vain suljetussa tilassa (eikä silloinkaan puhuta umpikänneistä) sekä olemaan aviomiehestä puolen metrin päässä. Kun sitten näkee jonkun toimivan toisin, tuntuu se hurjalta. Myös sangen uskaliaalta.

Miksi en sitten itse toimi näitä sääntöjä vastaan? Täältä löytyy paljon esimerkkejä, jotka eivät kannusta toimimaan toisin. Vuosi dubailaisessa vankilassa suudelman vuoksi ei nyt oikein innosta.

Kun muutaman päivän päästä suuntaan Suomen suveen, voi olla, että alussa tulee jonkun verran ihmeteltyä ihmisten pukeutumista ja käytöstä. Samalla ihmettelen varmasti myös monia arkisia asioita, joita en ole kuitenkaan täällä ollessa tehnyt. Toisaalta elämä täällä on pitkälti samanlaista kuin Suomessa, toisaalta erilaista. Erot Dubain eri alueiden välillä ovat suuret. Marinassa nyt on tottunut melkein kaikkeen (tosin yhtään julkista suudelmaa en ole nähnyt).


Ehkäpä suuntaan ensimmäisenä Suomeen saavuttuani kauppaan ostamaan kukkahatun. Moraalinvartija ja kukkahattutäti, sitenhän se kesä sujuisi sutjakasti, muita neuvoen ja arvostellen. Tai sitten suuntaan kauppaan ostamaan mansikkasiiderin. Tai sitten vain suuntaan Suomen kotiimme päiväunille, en kuitenkaan saa lennoilla nukuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti