lauantai 31. elokuuta 2013

Dubai-simulaattori

Jos olet halunnut kokea Dubain, mutta et ole jostain syystä tänne päätynyt, voit kokea Dubain kotona seuraavin teoin.

Lämmitä sauna lähes 50 asteeseen (ei täällä ihan 50 astetta lämmintä ole, mutta useasti tuo lämpö saunassa on siellä pään tasolla ja jalat ovat viileämmässä). Jos sinulla on kirkasvalolamppu, tuo se saunaan auringoksi. Laita päälle säädylliset kesävaatteet, mikroshortsit ja narutoppi eivät käy. Mene istumaan vaatteet päällä ylälauteelle ja heitä rivakkaan tahtiin löylyä, jotta ilma on kostea. Jos haluat kokeilla kesäistä arkea Dubaissa, pitäisi tuolla saunassa vielä liikkua. Voit toki kontata ylälauteella, mutta varaudu siihen, että muut samassa taloudessa asuvat alkavat katsoa sinua oudosti.

Tulosta netistä seuraavien autojen kuvat: 2kpl valkoista Nissan Armadaa, Infiniti QX80 (valkoinen), Infiniti FX (valkoinen), Porsche Cayenne (joku tumma väri), pari harmaata Toyota Corollaa (jos kuvissa löytyy intialainen ajamassa Toyotaa, niin loistavaa), valkoinen Toyota Yaris, tumma Nissan Tiida (jos löydät kuvan missä auto on lommoilla, niin pääset parempaan Dubai-tunnelmaan), punainen Ferrari, valkoinen Lamborghini, valkoinen Audi Q7, valkoinen G-sarjan Mersu. Jos haluat, että kuvat säilyvät paremmin, laminoi ne. Laita kuvat kiinni saunan seinään aivan vierekkäin. Katso kuvia nopeasti oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Tee tätä jonkun aikaa, niin pääset tunnelmiin Dubain liikenteestä. Jos vielä palkkaat oman tai naapurin lapsen soittamaan leluauton torvea, niin fiilis on täydellinen.

Olet todennäköisesti tehnyt kaksi edeltävää asiaa yksin. Dubaissa on sen verran ihmisiä, että julkisissa paikoissa harvoin on kovin väljää (ainakaan hississä). Niinpä pyydä perheesi tai naapurit saunaan mukaan. Esitä toive, ettei joku heistä peseydy viikkoon, jotta pistävä hienhaju täyttää tilan ainakin hetkeksi. Pyydä myös jotain henkilöä käyttämään erittäin voimakkaan tuoksuista hajustetta. Mitä eksoottisempi tuoksu sitä aidompi.

Pyydä jotain perheenjäsenistä tuomaan ruokaa ja juomaa saunaan (muista maksaa vähän tippiä, niin saat itsellesi hyvän omantunnon). Vedä limpparia niin paljon kuin haluat, se on täällä halpaa. Muista juoda myös välillä vettä.

Mene olohuoneeseen. Jos saunan ja olohuoneen välillä on hiekkaa, ei haittaa, sitä on täällä hyvin paljon. Laita olohuoneen seinille kuvia eri merkkien laukuista ja vaatteista sekä kultakoruista isoilla jalokivillä. Laita myös kuvia naisista abayoissa (valitse jotkut trendikkäät, ei mitään perusmustia) ja miehistä kanduroissa (tunnetaan myös nimellä dishdash ja thawb). Miehillä voi olla päässään huivin sijaan lippalakki (punainen Ferrari-lippis on hitti). Olet nyt saapunut ostarille, jossa on ihanan viileää. Voit myös pyytää lastasi tai naapurin lasta laittamaan kyntesi. Oleskele ostarilla pitkään.

Tuossa oli kesä-Dubai. Toki tilaa on enemmän kuin saunan verran, mutta muualla kodissa on tuskin niin kuuma. Ja kuumuuden vuoksi elinpiiri on nyt aika pieni. Talvi-Dubai onkin paljon kivempi simuloida. Nosta kotisi lämpötila 25 asteeseen ja tee yllä olevat asiat missä vain kodissasi haluat. Laita uikkarit päälle ja mene makaamaan jonkun kasvin alle (jos omistat palmun, täydellistä). Laita soimaan joku meren kohina cd. Perheenjäsenet voivat rauhassa touhuta omiaan, rannallakaan et ole täällä yksin. Muista rantaeväät, esimerkiksi valmiiksi viipaloidut hedelmät sopivat tähän hyvin. Ja muista taas juoda.


Kun olet nyt simuloinut Dubain, voit katsoa Aurinkomatkoilta Dubain matkan hinnan. Voi mihin hymyyn suupielet taipuvatkaan, kun tajuat kuinka paljon olet säästänyt tällä Dubai-simulaattorilla. Eikä edes tarvinnut lentää. 

1 kommentti:

  1. Heh-heh, tosi hyvin kirjoitettu, tämä on niin totta.
    Kiitos mukavasta blogistasi.
    t. lukijasi

    VastaaPoista