lauantai 17. elokuuta 2013

Vuorilla viilentymässä

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Dubaista alkaa vuoristo. Osa lähtee vuorille vaeltamaan, osa muuten vain nauttimaan raikkaasta ilmasta. Koska Dubaissa on nyt lämmintä päivisin 41-45 astetta, aloimme mekin kaivata viileämpää ilmaa. Hattaan oli luvattu viikonlopuksi reilut 30 astetta, joten varasimme huoneen Hatta Fort Hotellista.

Dubaista Hattaan pääsee suoraan moottoritietä. Tuo tie menee osan matkaa Omanin puolella. Koska myimme oman automme alkuviikosta ja ajelemme nyt vuokra-autolla, ei meillä ollut asiaa Omaniin. Onneksi kiertotiekin oli melko hyvä, mitä nyt muutama mäki oli niin jyrkkä, että vasta aivan mäen huipulla näki mihin olimme laskeutumassa.

Lopulta saavuimme viileään Hattaan. Viileyttä ei oikein tuntenut, kun lämpötila olikin 39,5 astetta. Hotelli oli hieman vanha, mutta ihan kiva. Allasalueita oli kaksi, molemmissa hyvän kokoiset altaat. Minulle tuli hotellin tyylistä mieleen Minun Afrikkani–elokuva. Aviomies kyllästyi teemaan siinä vaiheessa, kun viidettä kertaa toistin ”I had a farm in Africa”. Vaikka virkistävä ulkoilu jäikin tällä kertaa väliin, virkistystä toivat kivat drinkit ja hyvä ruoka.  

Vaikka viileä ilma jäikin nyt kokematta, on vuorille aina kiva ajaa Dubain tasaisuuden jälkeen. Matkalla myös huomaa hiekan eri sävyt vaaleanruskeasta punaruskeaan. Hiekalla kulkivat kamelit, vuorilla näimme aasin ja vuohia. Hotellialueella oli erilaisia lintuja. Näimme jonkun harvinaisen sinisiipisen, mutta nimeä kyseiselle tipulle emme kumpikaan muista (mutta harvinainen se kuulemma oli).

Ensi viikonloppuna otamme varman päälle ja aiomme suunnata johonkin ilmastoituun ostariin.


Kuvat ovat muuten omia, mutta kuva hotellihuoneesta on netin uumenista löydetty. Ennen kuin muistin ottaa kuvan huoneesta, olimme jo ehtineet huonetta sotkea. Koska huone oli mukavan erilainen nykyisten tylsien valkoistakin valkoisempien hotellihuoneiden joukossa, päätin nyt ottaa toisen kuvan luvatta käyttööni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti