tiistai 24. syyskuuta 2013

Kannattiko?

Olen nyt ollut vajaa viikon Suomessa. Tulin tänne hoitelemaan asioita ja töihin kuukaudeksi (pehmeä lasku paluussa työelämään). Takaisin Dubaihin palaan lokakuun puolessa välissä. Lokakuun lopussa palaan aviomiehen ja poikien kanssa (tällä erää) lopullisesti Suomeen. Moni täällä on kysynyt kannattiko reissu. Tässä muutama mielipiteeni asiaan:

Ylipäänsä, jos on lähtöhaluja ja lähtee, on se minusta kannattavaa. Eipä tule sitten vanhana keinutuolissa mietittyä, että olisi sittenkin pitänyt. Tutustuminen uuteen kulttuuriin on mielenkiintoista. Samalla katsoo myös Suomea eri tavalla.

Minusta Dubain mukavia puolia olivat ehdottomasti tietynlainen leppoisa elämä (joo joo, tiedän ettei kaikilla Dubaissa ole mahdollisuus samaan), aurinko, oman talon palvelut (uima-allasalue hissimatkan päässä), kotiinkuljetukset, naisten illat, hienot rakennukset ja nähtävyydet, kamelit, kamelivaaramerkit (miten vuoden jälkeen voi edelleen tulla hymy huulille, kun näkee tämän liikennemerkin), aavikko, meri, iltavalaistukset, kivat ravintolat, ostosmahdollisuudet, optimismi (juu, totta kai tänne rakennetaan vielä vaikka mitä ja kaikki on mahdollista) sekä luottamus asioiden lutviutumiseen.

Ei niin mukavia asioita olivat realismin puute (ei, ei ole mahdollista rakentaa kaupunginosaa, joka leijuu magneettikentän päällä), liika luottamus asioiden lutviutumiseen (voisiko asiat edes joskus mennä järjellä ajatellen), byrokratia, epäselvät lait, toimintatapa ”sanotaan yhtä ja tehdään toista”, mielettömät erot yhteiskuntaluokkien välillä, liikenne, koko maapallon omistavat expatit, kesän kuumuus ja ilmastoinnin tuoma kuivuus, homeiset asunnot sekä kulutushysteria.

Moni asia on sekä hyvissä että huonoissa puolissa. Yleensä asian olemassaolo on hyvä asia, mutta liika on liikaa.

Vaikka olisin voinut olla Dubaissa tulevan talvenkin, on myös kiva olla Suomessa. Huomenna olisi tarkoitus tehdä omenapiiras ja viikonloppuna leipoa sämpylöitä. Tänään kävin kävelyllä pellon laidalla auringon säteiden lämmittäessä muuten viileässä syyssäässä. Nyt poltan kynttilöitä ilman pelkoa, että palovaroittimet alkavat soida ja pitäisi lähteä kipittämään 43 kerrosta alas.  

Ehkäpä joskus lähdemme vielä ulkomaille asumaan. Tosin olemme päättäneet, että työ olkoon länsimaisessa firmassa ja että molemmilla olisi hyvä olla jonkinlaista työtä (vaikka myönnänkin, että viime vuosi (opettajan näkövinkkelistä vuosi=lukuvuosi) oli mukava ilman töitäkin).  

Nyt on Dubaita ikävä (ja tietty myös aviomiestä, poikia ja kavereita), mutta tokihan sinne aina pääsee uudestaan. Ei tuo lento kovin paha ole.

Tästä lähtien blogi päivittyy Suomessa asumisen myötä harvemmin. Tekstiä tulee, kun minulla on jotain sanottavaa Dubaista. (No joo, sanottavaa minulla on aina. Mutta tässä tapauksessa tarkoitan jotain uutta sanottavaa). Tai voi olla, että kirjoitushalut tulevat sen verran suuriksi, että blogi jatkuu osiolla ”elämää Espoossa”. Saa nähdä.5 kommenttia:

 1. Hei. Missä olisi lähin uimaranta, kun yöpyy Princess Towerin läheisyydessä? Onko lähin paikka Hilttonin edessä oleva yleinen ranta? Mistä voisi ostaa prepaid-liittymän Dubaihin saapuessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Lähin yleinen ranta on tuo JBR:n ranta, mikä ylettyy Hiltonille asti. Jos seurueesta kaikki ovat täysikäisiä, suosittelen Barastin rantaa. Barasti on melkein prinsessa-tornia vastapäätä olevan Le Meridienin ravintola, johon kuuluu myös oma ranta. Ranta on ilmainen, mutta tietty kaikki syötävät ja juotavat pitää ostaa ravintolasta. Perjantaina johonkin aikaan on myös happy hour. Kannattaa googlata tuo kohde.

   Lentokentällä on Etisalatin ja Dun pisteet, mistä voi ostaa prepaid-liittymän. Myös kaikissa kauppakeskuksissa löytyvät näiden pisteet useastakin paikkaa.

   Poista
 2. Hei Hanne ja kiitos paljon vastauksesta. Meitä on kolme perhettä tulossa Dubaihin, mukana muutama teini-ikäinen ja lapsi, joten Barastille ei taida olla asiaa :) ei taida päästä edes uimaan.Näyttää kyllä tosi ihanalle paikalle! Siellä Hilttonin edessä ei vain ole niitä aurinkotuoleja. Olisiko ehdotuksia hyville ostospaikoille, nuoria kiinnostaa kovasti. Mistähän saisi valmista aamupalaa ja muutenkin hyvää ruokaa Marinan alueella? Vielä noista puhelin liittymistä..onko jotain erityistä huomioitavaa? Haluaisimme liitymän,jotta voisimme soitella toisten perheiden kesken! Kiitos paljon jo etukäteen vastauksista, näistä on taatusti paljon apua tulevalle matkalle. KIITOS :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelinliittymistä ei tule mitään erityistä mieleen. Omani tosin avasin samana iltana kun tulin ja pää taisi olla aika pökerryksissä.

   Ostareista Mall of the Emirates ja Dubai Mall taitavat olla ne pakolliset. Noiden lisäksi kannattaa käydä Ibn Battutassa (pienempi, ostariksi kaunis) ja Outlet Mallissa. Outlet Malliin pääsee bussillakin, nettisivuilta löytyy aikataulut. Maanantai on tuolla joku erityisalennus-päivä. Hintalappuja ei kannata säikähtää, niissä on usein vanhat hinnat. Esim. Conversen tennarit oli elokuussa n. 100aed (20e). On hieman kauempana, mutta taksit ovat Dubaissa edullisia.

   Marinaa lähinnä oleva julkinen ranta, jossa olen törmännyt aurinkotuoleihin, on Jumeirah Beach Park. On kyllä jonkun matkan päässä, mutta taksilla pääsee... Taitaa sinne Marinasta bussikin mennä.

   Kivaa aamiaista Marinassa tarjoaa mm. Cafe/restaurant Dome. Spinney'sistä (kauppa Marinan prinsessa-tornin päässä) saa hyviä aamiaistarpeita. Leivonnaisten ja valmiiksi pilkottujen hedelmien hinnat ovat edulliset. Ravintola Reem Al Bawadi on yksi miun suosikeista. One&Only hotellissa (Marinassa, ei Palmun hotelli) on kiva grilliravintola rannalla (nimeä en nyt muista, löytyy heidän nettisivuilta). Suosikkihampurilaiseni löytyy JBR:n Burger Fuelista. Joku ilta kannattaa käydä Souk Madinat Jumeirahissa. Siellä tykkään erityisesti ravintola Toscanasta.

   Mukavaa lomaa!

   Poista
 3. Saavuttiin tänään miehen ja pojan kanssa ensimmäistä kertaa ikinä Dubaihin. Rupesin ehkä himpun liian myöhään (eli nyt) lukemaan pukeutumisohjeita Dubaita varten... Pitää varmaan mennä heti huomenna ostamaan jotain huiveja jne. :)

  VastaaPoista