perjantai 18. lokakuuta 2013

Jälleen DubaissaKuukauden työrupeama meni Suomessa vauhdilla. Työt päättyivät keskiviikkona ja torstaina lentelin takaisin Dubaihin. Täällä ollaan vielä lokakuun loppuun, jolloin palataan poikien kanssa samalla koneella Suomeen.

Vajaa vuorokausi Dubaissa tiivistää hyvin tämän hetkiset tuntemukset tästä paikasta. Aurinko on ihana ja 35 asteen lämpötila sangen miellyttävä. Kotiin on jo tilattu hyvää ruokaa.  Liikenne on kirvoittanut muutaman kirosanan. Intialaisten kohdalla ei voi kuin ihmetellä heidän ajatuksen kulkuaan.

Intialaisista en olekaan täällä juuri kirjoittanut. Kun muutimme Dubaihin, ihmettelin monen esittämää kysymystä ”onko miehen töissä intialaisia ja miten pärjää niiden kanssa?”. Minusta kysyjä puhui usein intialaisista hyvin epäkohteliaasti ja mietin mitä rasisteja täällä asuu. Nyt kun olen vuoden täällä ollut, voinen todeta, että ihminen on kulttuurinsa tuote ja kulttuurit ovat erilaisia. Tietty ei voi yleistää ”kaikki intialaiset…” mutta voinen kuitenkin todeta ”moni intialainen” (ajaa miten sattuu, ei tee töitään, välttelee töitään, ei ajattele (muita)). Edelleenkin ihmetyttää miten joku voi parkkeerata auton keskelle tietä, vaikka tien laidassakin olisi ollut tilaa. Tietty jos halutaan liikenne aivan sekaisin, niin tuo on hyvä keino. No myönnettäköön, olen myös tavannut jokusen mukavan ja ajattelevan intialaisen.

Kotimme alkaa olla melko askeettinen. Suurin osa huonekaluista on myyty. Onneksi sänky on vielä tallella. Toivottavasti pääsemme lopuistakin huonekaluista pian eroon.

Kuvassa aviomiehen läksiäislahja töistä. Kuulemma arabialaisia vaaseja, vaikka pohjassa made in China lukeekin. Nämä pystit eivät välttämättä päätyne matkalaukkuun parin viikon päästä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti