maanantai 28. lokakuuta 2013

Mistä tätä roinaa tulee?

Muistelin, että muutimme tänne neljän matkalaukun ja kahden lentolaukun kanssa. Suomesta vaatteiden lisäksi tuli mukaan viisi pientä pyyhettä, muutama Marimekon tuikku ja saunatonttu (ja kyllähän meillä Dubaissa sauna oli;). Nyt mukaan Suomeen on lähdössä viisi matkalaukkua ja kaksi lentolaukkua. Reilu kuukausi sitten vein kaksi isoa matkalaukullista tavaraa Suomeen. Muutama tavara lähti tuttavien kontissa syyskuun lopulla kohti pohjolaa. Ja silti sitä roinaa, anteeksi arvotavaraa, jäi vielä vaikka kuinka paljon.

Aviomies oli viime viikolla neljä työpäivää vuosilomalla. Meillä oli siis hyvin aikaa pakata tavaroita. Toki joka päivä jotain muuttoon liittyvää teimmekin. Mutta kävimme myös aavikolla, uimassa, syömässä (aivan liikaa liian monessa paikassa), ostarilla, kavereilla ja Marinassa kävelyllä. Pari päivää sitten olin sitä mieltä, että meidän muutto sujuu sangen sutjakkaasti, eihän meillä ole edes paljoa tavaraa. Tänään, kun asunto piti saada tyhjäksi, alkoi mietityttämään, kuka kumma meille on tavaraa salaa tuonut. Miksi muuten meillä kotona olisi pienet, välkkyvät ja värilliset jouluvalot seimeen, ellei joku niitä olisi sinne salaa kuljettanut?

Täällä on aivan ihana palvelu ”take my junk”. Jos sinulla on tavaraa, jota et tarvitse, hakee tämä laitos tavarat ilmaiseksi pois. Myöhemmin he myyvät tavarat edullisesti niitä tarvitseville. Kaverit, jotka tavaramme hakivat, olivat erittäin ystävällisiä ja veivät roippeemme nopeasti pois. Kaikkea ei tuonne kuitenkaan viitsinyt antaa (mm. seimi ilman Jeesusta, itsetekemä joulukoristeviritelmä, likainen pyyhe.  Aviomiehen töistä saama huikea kolmen pystin setti sinne kyllä matkasi). Osa tavaroista päätyi meidän roskakuiluun. Tuota roskakuilua jään kyllä kaipaamaan. Toisaalta eipä nuo tavarat Suomessa kauas tippuisi, kun satumme asumaan maan tasalla.

Nyt on asunto vihdoin tyhjä. Illalla tulimme läheiseen Media One –hotelliin, jossa on tarkoitus olla viimeiset pari yötä. Pojat menivät jo aamulla kissahoitolaan. Tullessamme hotelliin, jopa parkkiäijä nauroi meille. Pieni auto aivan täynnä matkalaukkuja ja minulla vielä pelkääjän paikalla sylissä kassakaappi (se menee huomenna kaverille). Aviomiehelle selvisi, että täällä on maanantaina miesten ilta, niinpä hän suuntasi ilmaiselle oluselle. Minä päätin tilata huoneeseen mojiton ja valkoviinin sekä mennä kylpyyn. Tämä oli loistava ratkaisu minulta, amme oli tarpeeksi syvä sekö sopivan pitkä ja mojito erinomainen. Päivän kiire unohtui saman tien.


Nyt nautin viimeisistä hetkistä Dubaissa. Lento Suomeen on keskiviikkona. (Ja tiettyhän tänne pääsee aina takaisin…).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti