keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Turistielämää


Dubain oleskelulupa tuli peruttua jo ennen Suomeen lähtöä, joten nyt olen virallisesti turisti. Nyt olen sitten ollut oikein kunnon turisti. Olemme miettineet mitä kaikkea haluamme vielä täällä tehdä ja päivät ovat olleet täynnä ohjelmaa. Alun perin oli tarkoitus käydä Omanin Salalahissa, mutta aviomiehen passi on viisumin perumisen vuoksi viranomaisilla, joten viimeiset hetket Arabian niemimaalla tulee vietettyä Arabiemiraateissa.

Dubain creekillä järjestetään erilaisia dhow-risteilyjä. Me menimme reilu tunnin kestävälle auringonlaskuristeilylly. Oli ihan kivaa ihastella creekiä hiljaa etenevässä dhowssa. Hieman turhaa jännitystä toi arabiperhe, joka laittoi pikkutyttönsä istumaan äitinsä tukemana dhown kapealle kaiteelle. Siinä tuli jo mietittyä erilaisia pelastussuunnitelmia mahdollisen veteen tippumisen vuoksi. Onneksi lapsi muutaman minuutin istumisen jälkeen halusi pois ja saatoimme hengittää jälleen normaalisti. Risteilyllä huomasi, että toimistotalojen peilipinta on täällä kovassa huudossa. Myöskin helipadit ovat näissä rakennuksissa yleisiä. Aviomieskin sai vielä luoda viimeiset silmäykset firman pääkonttoriin.   

Dubaissa rouvat ovat hyvin huoliteltuja. Jotta olemukseni edes hitusen muistuttaisi Dubain-rouvaa, olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti laitattamassa täällä kynteni. Nyt tuli manikyyrin lisäksi kokeiltua myös pedikyyriä ja kasvohoitoa. Ja kun Dubaissa ollaan, pitihän sitä kynsiin laitattaa muutama timanttikin.

Aviomiehelläkin on tällä viikolla neljä päivää vapaata. Niinpä suuntasimme auton kohti Rub al Khalin aavikkoa. Tämä aavikko on karua isojen dyynien aavikkoa, erittäin kuivaa ja kuumaa (tosin talvella yöllä voi olla pakkastakin). Dubaista Tilal Liwa–hotelliin ajoi reilu kolme tuntia. Matka on melko tylsä, suoraa tietä keskellä hiekkaa. Tien varteen oli istutettu puita ja sinne tänne pieniä metsiä. Puiden juurilla kulkivat myös kasteluletkut, eiväthän nuo puut tuolla olisi muuten elossa. Hotelli oli kiva keidas aavikon laidalla. Jännä oli uida altaassa, kun ympärillä näkyi vain hiekkaa ja kuivuutta. Kävimme myös katsomassa maailman korkeinta dyyniä (korkeutta dyynillä on kuulemma reilut 300 metriä). Jälleen kerran tuli mieleen, että täällä on liikaa rahaa. Dyynillä on Abu Dhabin moottorikerhon paikka, jossa voi ajaa mönkijällä ylös jyrkkää dyynin seinämää. Kun pää ei enää kestä, ajetaan alas. Onhan tämäkin tietty keino testata miehisyyttä, kuka uskaltaa korkeimmalla. Aavikon tietä ajellessa tuli sangen pieni ja vähäpätöinen olo. Välillä olimme ainoat ihmiset suurella alueella. Kasvejakaan ei juuri ollut. Hiekka ja tuuli olivat luoneet upeita muodostelmia. Hiekan eri sävyt olivat hienoja. Vuokra-Nissanin kestävyys hieman huoletti minua, aviomies kyllä luotti menopeliin täysin. No, oli siellä kyllä sen verran muitakin, että jos auto olisi hajonnut, niin ainakin puolen tunnin sisällä joku olisi mennyt ohi. Ja tietty meillä oli vettä mukanamme.

Tänään turistielämä jatkuu kahvittelulla kavereiden kanssa sekä auringosta ja uimisesta nauttien. Illalla on suunta vielä naisten iltaan. Nämä ravintoloiden naisten illat ovat minulle edelleen suuri mysteeri. Miten voi olla kannattavaa tarjota naisille ilmaisia alkoholipitoisia juomia, varsinkaan kun kaikkiin naisten iltoihin miehet eivät ole edes tervetulleita? Ilmaista viinaa arabimaassa (ja vielä naisille)?

Kuvissa paljon hiekkaa ja vähän muuta.

8 kommenttia:

 1. Hei, oletko tutustunut paikallisiin ihmisiin tainoletko päässyt kyläilemään heidån luonaan esim jossain fiinissä omakotitalossa? Jos olet, minkälaiset säännöt siellä pätee vierailuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallisiin ihmisiin en ole tutustunut. Vierailukäytännöt ja -tavat vaihtelevat kuulemma paljonkin perheittäin ja suvuittain. Monessa perheessä miehille ja naisille on erilliset olohuoneet, mutta aviomiehen työpaikan paikallisista osa sanoi, että heillä kaikki viettävät aikaa samoissa tiloissa.

   Poista
 2. Hei!

  Kerrothan naisten illan jälkeen miten homma toimi? Olen menossa Dubaihin ensi pääsisäisenä (kolmatta kertaa), mutta naisten iltoja ei ole tullut kokeiltua. Nyt vain äidin kanssa liikkeellä niin äidin voisi viedä katsomaan paikallista yöelämää :). Olisin kiitollinen vinkeistä missä kävitte ja miten se homma toimii. Pitääkö siis osata kysyä jotain naisten ilta drinksua tj. Viime reissulla oltiin the addressin yökerhossa sielä ylhäällä ja vasta jälkeenpäin kuulin, että naisille olisi ollut ilmaisia drinksuja, skumppaa vissiin. Ei niitä missään mainostettu, eikä tule ekana kysyttyäkään ilmaisen viinan perään kun en kauhiasti juo, mutta ainahan sitä skumppalasillisen voisi Dubain maisemia katsellessa nauttia :D

  Olen lukenut lyhyessä ajassa koko blogisi läpi, ihan huippua lukea kokemuksia, millaista on tässä suosimassani lomakohteessa asua. Saa hyviä vinkkejä minne mennä ja mitä tehdä lyhyellä lomalla. Kiitos siis blogistasi ja tervetuloa takaisin suomeen!

  -Salla

  VastaaPoista
 3. Vielä tuli mieleeni kysyä Dubain metrosta, jos olet käyttänyt. Olin sielä tosiaan viimeksi alku vuodesta ja kerran meinasimme metrolla hurauttaa määränpäähän, mutta ihan turistiturhautuminen kyllä iski.. Aika meneviä ollaan, mutta en vain tajunnut, mistä edes liput ostetaan :D. Mennäänkö vaan sinne alas ja jossain sielä on lipunmyynti? Ei sitten ukaltanut mennä ettei toimi väärin :P Onneksi taksillakin pääsi, mutta ensi kerralla olisi metro lähellä hotlaa ja moneen paikkaan pääsisi sillä näppärästi.. Ja mitkä liput on fiksuimpia, onko jotain kerta/päivä/useamman pv vaihtoehtoja myös sielä? Kiitos jos jaksat vastailla :)

  -Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Metrolaitureille ei pääse vahingossa, portit päästävät läpi vain matkalipullisen matkustajan. Monella asemalla lipunmyynti on juuri näiden porttien luona. Lippu pitää näyttää porteissa laiturialueelle mentäessä että poistuessa. Matkan hinta riippuu matkan pituudesta. Täällä on myynnissä erilaisia aika- ja arvolippuja. Meillä käyneet vieraat ovat ostaneet joko vuorokauden lippuja tai ovat käyttäneet meidän arvolippuja. Tuollainen ladattava arvolippu taisi olla n. 20 aed (4e) ja se sisältää jo vähän arvoa. Metroissa on hopea- ja kultaluokka, meillä on arvoliput tuohon kultaluokkaan (välillä siinä on vähän väljempää).

   Tällä viikolla olimme naisten illassa Media Cityn ja Marinan rajamaastossa olevassa Media One hotellissa. Tuossa hotellissa on ti ja ke naisten illat (keskiviikon paikka on miusta kivempi, ulkona altaan luona kahdeksannessa kerroksessa, ti on sisääntulokerroksessa). Tiistain naisten iltaan saa ennen baaria drinkkilippuja (4 kpl), keskiviikon illassa kolmea erilaista drinkkiä ilmaiseksi klo 20-23 välisenä aikana. Noita keskiviikon ilmaisdrinkkejä ei niin helposti olisi huomannut, tosin henkilökunta toivotti tervetulleeksi naisten iltaan. Addressin ilmaisdrinksuja en olisi itsekään huomannut, ellei kaverit olisi niistä sanoneet. Ti ja ke olen käynyt Grosvenor Housen Embassyn naisten illassa, tuonne saa kanssa drinkkilippuja ennen ravintolaa (ja saa myös ilmaista ruokaa!). Barastin naisten illassa tiistaisin saa illan aikana juoda kuohuvaa niin paljon kuin jaksaa 50 dirhamilla. Monessa ravintolassa näitä naisten iltoja on, kannattaa kysyä. Hotelleissa, joissa on useampi ravintola, naisten iltoja on useampana päivänä viikossa.

   Hanne

   Poista
  2. Kannattaa googlata Ladies night Dubai, niin saa tietoja eri paikkojen naisten illoista ja vähän tietoa minkä tyylisiä ovat.

   Hanne

   Poista
 4. Hei! Kiitos paljon vastauksista :). Vielä kysyn metrosta, että ostetaanko liput automaatista jostain aina metron sisäänmenon yhteydestä? Eiköhän näillä vinkeillä jonkinlaiset liput saa hankittua, on kuitenkin aika edullista ja nopsaa sillä suhata ees taas kun linjan varressa on. Vaikka ei taksitkaan onneksi kalliita ole, ruuhkan sattuessa vaan voi kestää niillä liikkuminen.

  -Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porttien luona lipun voi ostaa automaatista tai palvelupisteestä. Aina nuo automaatit ei toimi, mutta jokaisella asemalla on palvelupiste, josta saa hyviä neuvoja eri lippuvaihtoehdoista.

   Hanne

   Poista