maanantai 11. maaliskuuta 2013

Turistina ja oppaana


Kahden viikon vierasrupeama päättyi tänään, kun aviomiehen vanhemmat suuntasivat takaisin Suomeen. Oli erittäin mukavaa tavata ystäviä ja sukulaisia.

Olemme pyrkineet jokaisen vieraan kanssa näkemään jotain sellaista, mitä emme ole itsekään vielä nähneet. Uutena kohteena meille oli perjantain lounasbrunssi Atlantiksen Kaleidoscopessa. Ruoka oli erinomaista eikä hintakaan ollut paha, 175aed (35e). Juomat eivät hintaan sisältyneet, mutta vesi oli edullista ja pullo valkoviiniä edullisimmillaan 30e. Samalla näki myös Atlantiksen akvaarion.

Ystävänpäivänä Dubaihin avattiin Miracle Garden. Kukista oli tehty huikeita istutuksia. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Sisäänpääsymaksu on 20aed (4e).

Kävimme myös veneajelulla Marinan edustalla ilta-aikaan. Marina iltavalaistuksessa on kyllä huikea. Samaan aikaan olivat myös venemessut ja pääsimme näkemään veneitä mereltä käsin. Tai useimman kohdalla ei voi puhua veneestä, 30 metrinen kolmen kannen alus on ennemminkin laiva.

Perinteisistä paikoista kävimme Souk Madinatissa sekä Creekin puolella kulta-, mauste- ja tekstiilisoukeissa. Myös Dubai Mall, MOE ja Ibn Battuta tuli kierrettyä. Dubai Mallissa näimme Dubain suihkulähteet, joita emme aiemmin olleet nähneet (vaikka monesti olimme yrittäneet). Ja tietysti vietimme aikaa altaalla ja meren rannalla.

Vieraiden käynnissä on yksi huono puoli, vaatteiden kutistuminen. Monesti vieraiden kanssa tuli syötyä sekä lounas että päivällinen kivassa ravintolassa ja kummasti sitä ruokaa minuun näytti mahtuvan. Myös tuliaisiksi tuodut Fazerin suklaat ovat kadonneet kovaa vauhtia. Niinpä nyt päätinkin, että tästä eteenpäin ravintolassa vain joko lounas tai päivällinen. Ja vieraille toiveena, että vaikka kuinka pyydän Lontoon rae-suklaata, niin älkää tuoko (tai tuokaa korkeintaan yksi levy).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti