lauantai 24. elokuuta 2013

Leipää, sirkushuveja ja vähän muuta

Tajusin tänään etten ole viikkoon kirjoittanut mitään. Taitaa olla pisin tauko blogissa täällä ollessa. Aika on vain mennyt jotenkin joutuisasti. Ja tekstiä ei oikein tuntunut irtoavan.

Mutta viikon saldoa lyhkäisyydessään.

Pikku hiljaa kaveritkin palaavat kesälomiltansa. Parit kahvittelut on jo pidetty. Yhden kanssa kävin Deira City Centerissä, jossa en ollut aiemmin vieraillutkaan. Selkeästi vähemmän länsimaalaisia kuin lähempänä kotia olevissa ostareissa. Mutta mukava oli paikka.

Lämmintä on edelleenkin yli 40 astetta päivisin. Aikaa tulee vietettyä uimassa ja sisätiloissa. Korkean lämpötilan hyvä puoli on, että kävelylenkit tulee tehtyä talomme kuntosalilla. Ulkona kävellessä minulla tuppaa usein vauhti hidastumaan näkymiä ihmetellessä. Uiminen on edelleen erittäin mukavaa. Välillä oleilen muutaman kymmentä senttiä syvässä lasten altaassa, jossa on hieman mukavampi nauttia auringosta. Meidän talossa lapset ovat usein porealtaassa touhuamassa ja jos lapsia ei ole, niin aikuiset viettävät aikaa matalassa lasten altaassa. Edelleenkään tarkoituksena ei ole paahtaa itseäni rusinaksi. Lämpö ja vesi vain ovat hyvin miellyttävä yhdistelmä.  

Perjantaina kävimme aviomiehen ja ystävämme kanssa sirkuksessa. Cirque Eloize yhdisti hienosti tanssia ja sirkusta. Oli oikein mukavaa ja erilaista.

Tänään lauantaina menimme Satwaan räätälille. Aviomies tilasi muutaman paidan. Kunhan paidat valmistuvat ja näemme laadun, teetämme mahdollisesti muitakin vaatteita. Meistä kumpikaan kun ei ole aivan standardikokoinen. Valitettavasti aviomies on se pitkä ja laiha.

Aviomies joskus lupasi lahjaksi timantin. Tämän asian suhteen muistini on ollut erinomainen. Ruokakauppareissulla eksyin ”vahingossa” ihastelemaan näitä Afrikan tähtiä. Sormus, joka minua eniten miellytti, oli aviomiehen mielestä aivan liian Dubai-tyylinen. Kuulemma sitä katsoessa tarvitsisi aurinkolasit, kun kivet niin loistavat. Dubai selkeästi muuttaa naista. Ei se minusta vielä liian pramea ollut. Kuulemma Dubain vaikutuksen huomaa siinä vaiheessa, kun alkaa ostaa eläinkuosisia vaatteita ja kenkiä. Vajaa vuosi täällä ei onneksi ole tuonut muutosta vaate- ja kenkämakuun. Pantterikuosiset kengät ovat jääneet kauppaan.

Kauppareissulla ostin jälleen kerran myös uuden tyynyn. Saan erittäin helposti niskani ja hartiani jumiin, joten tyynyllä on suuri merkitys. Olen aivan rakastunut Tempurin niskaa tukeviin tyynyihin. Muilla en enää suostu nukkumaan. Nyt unohdin tyynyni Suomeen. Kolme viikkoa muille tyynyillä sitkutellessani, olin valmis hankkimaan kyseisen tuotteen, vaikka Suomessa minulla olikin käypä tyyny ja hintaa tyynylle on reilut 100 euroa. Tyynykaupassa mietimme kuinka monta Tempurin tyynyä minulle on jo hommattu. Ei niihin yhden käden sormet riitä. Tyyny lähtee aina matkalle mukaan. Niinpä yksi jäi kerran New Yorkin lentokenttähotelliin, toinen jäi toisella kerralla Niagaralle. Yksi päätyi mökille, jokunen vain katosi (kuka nyt muutaman vuoden takaisia asioita voi muistaa…).

Kai siitä leivästäkin on nyt pakko jotain kirjoittaa, kun otsikossa jo mainitaan. (Nyt myönnettäköön, että kun ei nyt oikein runosuoni syki, oli otsikon keksiminen todella hankalaa.) Ostettiin tänään melko höttöjä sämpylöitä. Melkein kuin pullaa. Saa täällä kyllä sangen hyvääkin leipää. Ja kotirouvan rankkaan arkeen parasta on, että leipä siivutetaan kaupassa valmiiksi. (Ja nyt huomaan, että vaikutan aivan tyhjäpäiseltä idiootilta, kun viipaloitua tuoretta leipää tässä hehkutan, mutta on se vaan pieni kiva juttu. Dubai on vaikuttanut jälleen…).


Eipä ole tullut viikon aikana kuvia otettua, joten kuvituksena olkoon aviomiehen iltapala.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti