keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Aikamatka


Kaikki tuntuu olevan täällä Dubaissa mahdollista. Täällä on myös keksitty aikakone. Kone tuntee myös nimen metro.

Välillä täällä Marinassa asuessa tuntuu, että elän jossain tulevaisuudessa. Sen verran normielämästä poikkeavilta jotkut alueet, talot ja autot tuntuvat. Kun hyppää metroon ja ajaa tarpeeksi pitkälle, palaa menneeseen aikaan. Itse lähdin matkalle kultasoukiin ja ero Al Rasin ja Marinan välillä tuntui sangen suurelta.

Kun jäin pois Al Rasin metroasemalla, en tiennyt minne mennä. Niinpä lähdin siihen suuntaan, jota luulin oikeaksi. Hyvin pian huomasin, että olen ainoa länsimainen alueella ja myöskin ainoa nainen. Ja kun nämä vielä yhdistää, niin länsimainen nainen tuolla taisi olla kummajainen saamistani katseista päätellen. Pienten kauppojen reunustamat kapeat kujat tuntuivat olevan toisesta maailmasta Dubain jättimäisiin ostoskeskuksiin verrattuna. Lopulta tajusin olevani eksyksissä ja ystävällisesti minulle neuvottiin oikea reitti.

Matkalla kultasoukiin päädyin käymään kahdessa museossa. Al Ahmadiyan koulumuseo kertoi Dubain vanhimmasta koulusta. Koulumuseon vieressä oli perinteinen emiraattien koti –museo (tai miten sen sitten hienosti suomentaisikaan). Museoissa oli muutama muu länsimaalainen turisti minun lisäkseni, mutta minä olin ainoa alle 60-vuotias. Oli mielenkiintoista tutustua hieman emiraattien ihmisten historiaan ja huomata, että jotain vanhaa on myös Dubaissa säästetty.

Viimein pääsin matkan todelliseen kohteeseen, kultasoukiin. Kultaa ja timantteja oli yllin kyllin. Joitakin korvakoruja katsellessa oli pakko miettiä miten korva jaksaa sellaisen mötikän kantaa. Hintaa ei koruille ollut näkyvillä, lopullinen hinta määräytynee ostajan tinkimistaidon mukaan. Korujen lisäksi olisi sivukujilla ollut tarjolla merkkilaukkuja, kelloja, aurinkolaseja ja vaatteita. ”Ei aitoja rouva, halpaan hintaan” myyntilause ei minuun tälle kertaa kuitenkaan tehonnut.

Ensi viikonloppuna vien aviomiehen kultasoukiin. Hänelle on pakko näyttää Afrikan tähti, joka sopisi loistavasti minun oikeaan nimettömään.

Kuva on wikipedian sivulta, itse unohdin kameran kotia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti