tiistai 27. marraskuuta 2012

Jouluilua


Jouluihmisenä joulun aika Dubaissa kauhistutti hieman vielä Suomessa ollessa. Pelko jouluttomasta marras-joulukuusta osoittautui kuitenkin vääräksi. Vaikka Arabiemiraatit on muslimivaltio, asuu täällä niin paljon länsimaisia ihmisiä, ettei joulun tuloa voi olla huomaamatta. Joulutavarat tosin ovat lähinnä britti- ja jenkkityylisiä: paljon kimalletta ja välkkyviä valoja. Onneksi pakkasin mukaamme muutaman tontun ja enkelin, jotta joulu tuntuu kotoisemmalta. Ja onneksi Ikea pohjoismaisine tyyleineen pelastaa tässäkin asiassa.

Joulufiilikseen pääsee mukavasti ilta-aikaan. Pimeys tulee jo ennen kuutta ja sen jälkeen voikin sytyttää kynttilät. Vielä verhot kiinni, niin ei edes naapuritalon valot häiritse. Aamulla herätessä joulufiilis kyllä katoaa. Päivällä 25-30 asteen lämmössä joulun tunnelmaa ei ole lainkaan. 

Joulupyhät täällä eivät ole vapaapäiviä. Koska aviomies on ollut niin vähän aikaa töissä, ei hän saa vielä ottaa lomapäiviä. Niinpä aattona ja joulupäivänä aviomies on töissä ja joulun viettomme tulee rajoittumaan ilta-aikaan. Tai no, minähän voin jouluilla aamusta iltaan:)

Jos joku nyt ihmettelee, miksi kirjoittaa joulusta marraskuun 27. päivä, vastattakoon hänelle, että normaalisti olen aloittanut joulun vieton marraskuun alussa. Aviomies on antanut luvan laittaa koristeita 1.11. lähtien. Joskus yritin jo lokakuun puolella, mutta noottiahan siitä tuli. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti