sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Omaan asuntoon?


Asumme edelleen hotellissa ja pojat ovat kissahoitolassa. Tässä lyhkäisyydessään asuntoasian eteneminen tähän asti.

Kävimme katsomassa muutamaa asuntoa, joista tykästyimme yhteen. Saimme hieman tingattua hintaan alaspäin, koska maksamme koko vuoden vuokran kerralla (täällä ei makseta kuukausittaista vuokraa, yleensä vuoden vuokra joko yhdellä, kahdella tai neljällä shekillä).

Aviomies tarvitsi oleskeluluvan, pankkitilin ja shekkivihkon ennen asunnon saamista. Oleskeluluvan saamiseen meni kuusi arkipäivää, pankkitilin avaaminen kesti viisi arkipäivää (mikä on täällä suhteellisen nopeasti) ja lopulta shekkivihkon toimittanut kuriiri löysi myös aviomieheni, joka on edelleen innoissaan saamastaan ihka ensimmäisestä shekkivihostaan.

Aviomiehen työnantaja (eli paikallinen pankki) lainaa vuoden vuokrarahat korottomasti. Tämän luulisi olevan rutiinitoimenpide heille, mutta tähänkin on saatu lisättyä kaikenlaista säätöä ja epävarmuutta. Ensimmäinen viivästys oli, kun rahan lainaamista suositellut Herra Isoherra oli viikon työmatkalla ja kukaan muuhan ei tuota voinut suositella. Lopulta Herra Isoherran assari lähetti hänelle asiasta sähköpostia ja homma hoitui sähköisesti. Mutta varsinainen lainan hyväksyntä ei ollutkaan niin yksinkertaista. Milloin puuttui mikäkin lappu ja todistus ja leima. Missäänhän ei ollut ilmoitettu mitä kaikkea tarvitaan. Vastaus riippui aina siitä keneltä sattui kysymään. Nyt toivottavasti kaikki tarvittavat paperit ovat pankilla.

Jotta voimme muuttaa tulevaan kotitaloomme, pitää talolle tehdä muuttoilmoitus vähintään kolme päivää ennen muuttoa. Tätä varten piti olla myös jo tehtynä vesi- ja sähkösopimus. Ei muuta kuin dewalle sopimuksen tekoon. Kunnes sieltä ilmoitettiin, että heidän tietojensa mukaan asunnon omistaa eri henkilö kuin vuokranantajamme. Puhelin käteen ja soitto kiinteistövälittäjälle. Seuraavaksi aviomies puhuikin sitten jo asunnon omistajan edustajan kanssa. Kiinteistövälittäjä lupasi selvittää asian seuraavana päivänä dewan kanssa. Projektin tässä vaiheessa harmitusta on päässyt jo hiukan kertymään (tämä on ilmaistu paljon oikeaa olotilaa kohteliaammin).

Katsotaan mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Voi olla, että loppuviikosta asumme omassa kodissa tai voi olla, että hotellielämä jatkuu. Sanat pian, nopeasti ja heti ovat täällä saaneet aivan uuden merkityksen

Ja jottei nyt aivan valitukseksi menisi, niin sää on edelleen ihana, ruoka hyvää sekä halpaa ja olemme saaneet hommattua meille huonekalut. Pojilla menee hoitolassa hienosti, ovat jo saaneet muutaman kaverin viereisistä häkeistä (tosin uudet kaverit osoittavat ystävyyttään lähinnä sähisemällä).

Kuvassa mahdollinen tuleva kotitalo keskellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti