lauantai 5. tammikuuta 2013

Dubai at its best


Ostoskauden kohokohta alkoi toissapäivänä. Shopping Festival, tunnuksenaan Dubai at its best, näkyy kaupungissa ilotulituksina, erilaisina tapahtumina ja tietysti alennusmyynteinä. Hieman tuntuu hassulta, että joku paikka mainostaa olevansa parhaimmillaan, kun voi ostella. Ostareitahan voi rakentaa minne tahansa. Mutta myönnettäköön, ovat nämä Dubain ostarit aivan omaa luokkaansa.

Heti avajaispäivänä lähdin Mall of Emiratesiin katselemaan tarjouksia. Osa tuotteista oli selkeästi jostain varaston nurkasta paikalle roijattu, eiköhän joku ne ostaisi, kunhan tarpeeksi halvalla saisi. Mutta kyllä siellä myös kunnon tarjouksiakin löytyi. Iso miinus oli, että niin moni muukin oli lähtenyt tarjousten perässä ostarille. Miten tämä tuli minulle taas yllätyksenä?

Eilen suuntasimme aviomiehen kanssa vanhaan Dubaihin. Tarkoituksena oli tutustua kultasoukiin ja ostosfestareiden oheistapahtumiin. Aviomies ei ole tätä ennen ehtinyt kultasoukiin, enkä minä ole siten päässyt esittelemään hänelle Afrikan tähteä, joka sormeeni hienosti sopisi. Kultasoukin jälkeen totesimme abra-aseman (abra=paikallinen vene) olevan aivan lähelle ja muutimmekin suunnitelmia. Meille Dubai parhaimmillaan näyttikin vanhan soukin, kapeat kujat sekä erittäin halvat venekyydit. Abrakyyti lahden yli maksaa n. 20 s. Tuonne on päästävä uudestaan! Lopulta päädyimme festareiden oheistapahtumaan. Rantakadulla oli erilaisia myyntikojuja, ruokapisteitä ja lähinnä lapsille suunnattuja huvipuistolaitteita.

Mutta tänään Dubai oli parhaimmillaan minulle. Aamun ruokakauppareissun jälkeen nautimme elämästä Dubaissa. Alkuiltapäivästä menimme ottamaan aurinkoa (n. 24 astetta, ei tuulta, ei pilviä) sekä uimaan ja pohdiskelemaan maailman menoa. Esimerkki keskustelusta aurinkovuoteella: Aviomies kertoo juuri kuullusta podcastistä, jossa kerrottiin munatotin valmistuksesta. Kuinka muinoin totia piti maistella vähän väliä ja tarkastaa, että se oli hyvää. Samalla tuli oltua pienessä pöhnässä muutama päivä ennen joulua. Minun vastaus aiheeseen on violetti timanteilla (tuleva kynsieni uusi väri, jota olen pohdiskellut nyt muutaman päivän ajan). Eli kumpikin puhuu omiaan, mitä mieleen tulee, mutta silti toinen tietää mistä on kyse. Auringon oton jälkeen vielä lasillinen kuohuvaa kotona ja täydellinen päivä oli siinä.

Soukin, abran ja tapahtumakadun kanssa kuviin on päässyt aviomiehen työnantajan päärakennus, joka sattui olemaan alueella. Aviomies tosin työskentelee firman paljon tylsemmän näköisessä nörttilässä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti