keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Makunautintoja


Täältä Dubaista löytyy ruokaa vaikka minkälaista. Löytyy monen maalaista ja monen hintaista. Kasvissyöjälle tämä on taivas. Ravintoloissa on usein selkeästi merkitty mikä on kasvisruokaa ja mikä ei. Ei sitten tarvitse tarjoilijalta aina kysellä.

Usein olemme käyneet syömässä Marina Walkin varrella olevissa ravintoloissa, joissa on helppo piipahtaa illalla eikä pöytää tarvitse etukäteen varata. Tässä muutama kokemus ravintoloista Marinan alueelta:

Olen täysin hurahtanut arabialaiseen/libanonilaiseen ruokaan. Suosikkiravintolani on Marina Walkin Dubain puoleisessa päässä oleva Reem al Bawadi. Ravintola ei ole samassa ketjussa muiden ravintoloiden kanssa, vaan oma pyöreänmuotoinen rakennus kävelykadun rannan puolella (muut ravintolat ovat kävelykadun asuintalojen puolella). Erityisesti pidän mezeistä. En enää edes yritä tilata varsinaista pääruokaa, ihania erilaisia mezejä on niin paljon. Mikään ei erityisesti nouse ylitse muiden, kaikki ovat maistuvia. Täällä on toki paljon muitakin kivannäköisiä arabialaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, mutta minun askeleeni ovat Marinan alueella aina suuntautuneet Reem al Bawadiin.

Italialaisista ravintoloista pettymyksen on tuottanut Stefano´s. Tarjoilijaa on aina saanut odottaa ja ruoka on ollut keskinkertaista. Viereinen Basilico on ollut miellyttävämpi kokemus. Vastarannalla olevasta Mastro Pizzeriasta tilasimme joulun ruuat. Ruoka oli hyvää eikä hintakaan ollut paha.

Dome sijaitsee Stefano´s ravintolasta hieman Marinan ostarille päin. Olen täällä syönyt vain kerran ja risoton hinta-laatusuhde jäi positiivisesti mieleen. Tosin risotot maistuvat täällä erilaiselta, koska valkoviiniä ei voi valmistuksessa käyttää.

The One & Only Royal Mirage hotellin The Beach Bar & Grill oli ihana kokemus. Paikassa oli ihana tunnelma ja ruoka hyvää. Hintaa alkuruualle, pääruualle, yhdelle drinkille ja viinilasille tuli 350aed (70e).

Le Meridien Mina Seyahin yhteydessä on Barasti-klubi. Täällä oli hyvää ruokaa kohtuu hintaan. Tiistai-iltana on ladies night, jolloin illalla (19.30-22.30) naiset saavat juoda skumppaa mielin määrin 50 dirhamin (10e) hintaan. Iltaa voi jatkaa rannalla tanssien.

Yksi ravintola on mainittava, vaikkei se Marinan alueella sijaitsekaan. Mutta sinne pääsee Marinasta kätevästi ja nopeasti taksilla. Souk Madinatin ravintola Toscanassa on loistava hinta-laatusuhde. Pinaatti-ricotta raviolit pähkinäisessä kermakastikkeessa on aivan ihana annos. Ja täällä saa myös viiniä, vaikkei tämä minkään hotellin yhteydessä olekaan. Myös intialainen ravintola melkein Toscanan yläpuolella tarjosi hyvää ruokaa, nyt en kuitenkaan muista ravintolan nimeä.

Dubaissa monesta asiasta saa alennusta. Suosittelenkin, että jos Dubaihin matkustaa, niin käy kaupassa ostamassa alennuskuponkikirjan. Itse olemme ostaneet Dubai Entertainer Family kirjat, jotka maksoivat 395aed (80e). Näissä kirjassa on paljon erilaisia tarjouksia mm. ravintoloihin, kahviloihin, vesipuistoihin, risteilyille ja aavikkosafareille. Monella yrityksellä on kaksi yhden hinnalla –tarjous. Jos yhtään käy erilaisissa aktiviteeteissä, tulee kirjat kannattaviksi jo viikon reissulla (esim. Aquaventure vesipuistoon sisäänpääsy normaalisti on aikuiselta 225aed (45e)). Ja ihanaan ravintola Toscanaan on samaisessa kirjassa kaksi yhden hinnalla alennuskupongit. Jos haluaa syödä hienommin, on olemassa oma Fine Dining alennuskuponkikirja.   

Alla on ainut kuva jonka olen täällä ollessa ottanut ruuasta. Valokuvaus ei ole edelleenkään suuri intohimoni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti