perjantai 26. huhtikuuta 2013

No, kuis Dubaissa?


Mitäpä tuohon täällä Suomessa ollessa vastaisi? Kaikenlaista. Kertoako Dubaista ylipäätään? Ihmisistä, jotka tulevat maailman eri osista. Niistä jotka ajavat Rollseilla. Vai niistä, jotka rakentavat teitä parin sadan euron kuukausipalkalla. Vai pitäisikö kertoa omasta elämästä? Alussa byrokratia ahdisti, nyt nautin elämästä, vaikka välillä Dubai yllättää.

Vai kertoisinko kaikista maailman suurimmista, ihmeellisimmistä , hienoimmista ja isoimmista asioista joihin Dubaissa törmää päivittäin? Burj Khalifa ja Dubai Mall. Toisaalta on paljon pieniä asioita, jotka saavat hymyn huulille. Kaunis kukkaistutus, erikoisen värinen lintu, kamelivaara-merkki. Mutta mitäpä niistä sanoa?  Näin sinisen linnun.

Entäpä sää? Tai korkeat talot? Taikka pukeutuminen Dubaissa? Mutta miten kuvailla asioita, jotka toisaalta ovat itselle jokapäiväistä arkea, mutta silti välillä yllättävät?

Islamin usko ja naisen asema. Ei ne naiset Dubai Mallissa ostoksilla ollessaan kauhean alistetuilta näytä. Alistettu nainen tuskin kuitenkaan päätyy ostoksille Dubai Malliin kavereiden kanssa. Rukouskutsut, joihin ei enää kiinnitä huomiota.

No, kuis Dubaissa? Kun vastausta ei voi tiivistää yhteen lauseeseen ja kysyjä tuskin haluaa vastaukseksi mitään pitkää monologia. Niinpä vastaan, ihan kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti