maanantai 8. huhtikuuta 2013

Työnhakua


Olen nyt aktivoitunut työnhaun suhteen. Toiveissa olisi saada työpaikka, jossa työt alkaisivat elo-syyskuussa ja päättyisivät kesäkuun lopussa. Kovasti nyt näyttää siltä, että suuntaan johonkin kouluun töihin.

Työpaikkailmoituksia löytyy mm. expatwoman.com/dubai ja dubaicityinfo.com sivuilta. Osa työpaikkailmoituksista saa lähinnä hymyn huulille. Vaatimukset haettavalle henkilölle ovat sivun mittaiset, kaiken lisäksi pitäisi olla vielä edustavan näköinen ja mielellään filippiiniläinen tai intialainen. Ei länsieurooppalainen, koska heille pitää maksaa enemmän. Kerran olen nähnyt ilmoituksen jossa työnantaja itse käytti palkkaa ilmoittaessaan vain sanaa. ”Vain 2000aed (400e)” opettajan työstä oli kyllä selkeästi alhaisin mitä olen nähnyt.

Työhakemuksen ja cv:n teko tuntui aluksi hassulta. Työskentelin 12 vuotta samassa yläkoulussa, joten hakemusten teosta on aikaa. Ja kun vielä yritin kääntää tekstiä järkevälle englannille, alkoi homma tuntua välillä hieman… ikävältä. Mutta tämänkin tilanteen pelastaa onneksi aviomies. Olen järjestänyt herralle pientä iltapuuhaa täksi ja huomisillaksi. Todennäköisesti hän on erittäin tyytyväinen, ettei itse tarvitse illaksi ohjelmaa keksiä.

Olen siis katsellut töitä lähinnä kouluista, erityisesti opetusta avustavista tehtävistä. Olisi mielenkiintoista nähdä miten koulut täällä toimivat, mikä on se suuri ero Suomeen verrattuna. Mistä ne Pisa-tutkimusten erot tulevat? Välillä suomalaisessa koulussa työskennellessä tuli mieleen, että tämäkö on nyt sitä huippua. Ihmetystä ovat joskus aiheuttaneet mm. resurssit, aika(pula) ja omat toilailut. Joskus vain huomasi mennessään pitämään tuntia, että aihehan käsiteltiin jo edellisellä kerralla. Toisen kerran, kuudetta kertaa samaa tuntia viikon aikana pitäneenä ja ehkä itsekin jo aiheeseen kyllästyneenä, huomasin vasta tunnin lopulla, että olin puhunut koko tunnin ajan talvisodan käydyn Saksan ja Neuvostoliiton välillä. No, onneksi oppilaiden kommenttina oli ”hei, kyl me tajuttiin et se oli Suomi”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti